Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Pobednički početak radne nedelje – ponedeljak za uspešne

Pobednički početak radne nedelje – ponedeljak za uspešne

1/2

Ako vas muči anksioznost početka radne nedelje, niste usamljeni u tome – većina zaposlenih oseća da je vikend prekratak za odmor od napora tokom radne nedelje, a čak se i oni koji vole svoj posao, mršte na pomisao kako će subota i nedelja proleteti i kako će opet morati da se suoče sa – ponedeljkom. Pokušajte da promenite stav, po ugledu na uspešne. Ni njima posao nije ništa lakši, ali oni imaju bolji stav i taktiku koje se pridržavaju. Evo recepta za ponedeljak za uspešne:

Ustanite ranije

Iako ste legli kasnije, nemojte spavati do poslednjeg minuta (ili trećeg odloženog alarma), nego ustanite pola sata ranije – pobedničko suočavanje sa ponedeljkom kreće akcijom. Dakle, ustanite ranije i odradite set vežbi – to će vas rasaniti i pokrenut energiju. Zatim pripremite zdrav doručak u svojoj kuhinji (umesto da kupujete pecivo u pauzi i jedete ga s nogu). To je optimalan početak dana i sama činjenia da stvari od početka postavljate kako treba – zdravo i energično – daće vam pobednički osećaj.

Dođite na posao pre ostalih

Pošto ste ustali ranije, imate vremena i ne morate da žurite da ne zakasnite i da ulećete u kancelariju u poslednjem minutu. Dođite bar pet minuta ranije i započnite radni dan bez jurnjave u startu. To će vam dati osećaj kontrole i upravljanja vremenom.

Sredite radni sto

Najbolje je da to učinite u petak, pred kraj radnog vremena, kako biste u ponedeljak sve zatekli na svom mestu. Kad u ponedeljak ujutru pogledate svoje radno mesto, osećaćete više samopouzdanja, nego kad zateknete haos koji ste ostavili žureći da započnete vikend. Organizacija je bitna i praktično i psihološki.

Očekujte prepreke

Imate plan, zakazane razgovore i sastanke, znate šta treba da radite, ali obično ponedeljkom iskrsavaju neočekivane stvari. Suočite se sa njima tako što ćete ih očekivati. Kad ste spremni da u hodu rešavate probleme koje niste mogli da predvidite, koliko god da su uznemirujući, lakše ćete ih rešiti i bolje ćete kanalisati stres.

Negujte pripadnost kolektivu

Svakog jutra pozdravite svoje saradnike i kolege, proćaskajte o proteklom vikendu – na taj način iskazujete pripadnost kolektivu. Ponedeljkom je to naročito bitno, za podizanje radnog morala, pa je dobro ako možete da ustanovite neki poseban ritual za prvi radni dan u nedelji – radni sastanak u kuhinji ili kafeteriji, gde ćete raspodeliti zadatke i razmeniti informacije u opuštenoj atmosferi.

Wannabe TV

Editors choice