Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Poslovni nastup po kome će te svi zapamtiti

Poslovni nastup po kome će te svi zapamtiti

1/2

Želite ne samo da ostavite dobar utisak na poslovnom sastanku sa potencijalnim partnerima, ili na poslovnom putovanju, već i da vas ti ljudi upamte. Naravno, uvek možete napraviti neki skandal, to svakome ostaje u sećanju, ali ako se ne oslanjate na negativan marketing, onda su ovo prave smernice za vas. Ovako ćete se izdvojiti iz gomile i biti upečatljivi.

Smislite zanimljive odgovore na stereotipna pitanja

Svuda ćete čuti uobičajena, stereotipna pitanja o tome kako vam ide posao, o vašim odgovornostima i zaduženjima i slično. Nemojte odgovarati na uobičajen način, pa čak ni na usputno “kako ide” nemojte reći “super”, nego smislite nešto. Za ovakve prilike korisno je imati unapred pripremljene odgovore, koji se razlikuju od onih koje svi oko vas razmenjuju. Koristite neočekivane, a opšte poznate reference na filmove, muziku, stripove. Citirajte latinsku izreku – a onda dodajte “kako bi rekao Asteriks” ili nešto iz bogatog asortimana mudrosti Alana Forda. Na svako pitanje o tome na čemu radite, koliko ste napredovali, šta vam je cilj, možete odgovoriti na zabavan način.

Postavljajte nestereotipna pitanja

Kada vi želite da saznate čime se neko bavi i kako mu ide, započnite razgovor tako što ćete tu osobu pitati šta najviše voli u svom poslu – ostala pitanja će lako proizaći iz odgovora, a svako kome tako pristupite, biće prijatno iznenađen i zaista će se potruditi da vam iskreno odgovori. Pažljivo slušajte, klimajte glavom, smešite se i izrazite razumevanje i saosećanje neverbalno. Naravno da će vaš sagovornik zapamtiti osobu koja postavlja tako važno pitanje i pažljivo sluša, jer to je prava razmena, a ne prazno ćaskanje.

Wannabe TV

Editors choice