Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Karijera i biznis

Poslovni nastup po kome će te svi zapamtiti

1/2

Želite ne samo da ostavite dobar utisak na poslovnom sastanku sa potencijalnim partnerima, ili na poslovnom putovanju, već i da vas ti ljudi upamte. Naravno, uvek možete napraviti neki skandal, to svakome ostaje u sećanju, ali ako se ne oslanjate na negativan marketing, onda su ovo prave smernice za vas. Ovako ćete se izdvojiti iz gomile i biti upečatljivi.

Smislite zanimljive odgovore na stereotipna pitanja

Svuda ćete čuti uobičajena, stereotipna pitanja o tome kako vam ide posao, o vašim odgovornostima i zaduženjima i slično. Nemojte odgovarati na uobičajen način, pa čak ni na usputno “kako ide” nemojte reći “super”, nego smislite nešto. Za ovakve prilike korisno je imati unapred pripremljene odgovore, koji se razlikuju od onih koje svi oko vas razmenjuju. Koristite neočekivane, a opšte poznate reference na filmove, muziku, stripove. Citirajte latinsku izreku – a onda dodajte “kako bi rekao Asteriks” ili nešto iz bogatog asortimana mudrosti Alana Forda. Na svako pitanje o tome na čemu radite, koliko ste napredovali, šta vam je cilj, možete odgovoriti na zabavan način.

Postavljajte nestereotipna pitanja

Kada vi želite da saznate čime se neko bavi i kako mu ide, započnite razgovor tako što ćete tu osobu pitati šta najviše voli u svom poslu – ostala pitanja će lako proizaći iz odgovora, a svako kome tako pristupite, biće prijatno iznenađen i zaista će se potruditi da vam iskreno odgovori. Pažljivo slušajte, klimajte glavom, smešite se i izrazite razumevanje i saosećanje neverbalno. Naravno da će vaš sagovornik zapamtiti osobu koja postavlja tako važno pitanje i pažljivo sluša, jer to je prava razmena, a ne prazno ćaskanje.

Wannabe TV

Editors choice