Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Prijave za posao na koje ne stižu odgovori

Prijave za posao na koje ne stižu odgovori

1/2

Možda u potrazi za poslom pravite jednu od nekoliko uobičajenih grešaka i čudite se zašto rezultati izostaju, kad ste sve pokušali. Pokušajte da izbegnete ove načine potrage – jer ne funkcionišu.

Prijavljivanje na sve moguće oglase

Nedeljno aplicirate na dvadesetak oglasa i niko vam ne daje povratnu informaciju. Vama izgleda da na taj način činite sve što možete, ne ograničavate se i pokušavate svuda, pa negde mora da uspe. Deluje logično, ali u stvari nije. To znači da svakom od brojnih različitih poslodavaca šaljete istu biografiju, koja nije prilagođena onome što jedan određen poslodavac traži, nego je opšta. Vi očekujete da neko uoči nešto što mu odgovara, ali oni uočavaju bezličnost vaše prijave i pretpostavljaju da ste već poslali na stotine istih takvih. Da ne govorimo o tome da takav način apliciranja ukazuje na to da ste ili očajni, ili suštinski nezainteresovani (tražite posao, a u stvari ne želite da ga nađete). Ako zaista samo grešite u rezonovanju i želite da pronađete posao, prvo se fokusirajte na ono što umete da radite i na poslodavce kojima je potrebno ono što znate. Bolje pošaljite dve ili tri prijave koje su prilagođene zahtevima poslodavaca i koje govore pored ostalog i zašto želite da radite baš za njih (i čime smatrate da možete da doprinesete njihovom radu, kako vidite svoje mesto u toj firmi). Vaš trud će biti uočen i nekoga će ovakva prijava zainteresovati.

Imate nerealna očekivanja

Možete da se prijavite za posao za koji ne ispunjavate sve uslove – ima mnogo poslova koje možete naučiti, a ako istaknete svoju želju za učenjem, sposobnost prilagođavanja i ambiciju da se oprobate, možete poslodavcu biti zanimljiviji od nekoga ko ispunjava sve uslove, ali ne pokazuje ni malo entuzijazma. Međutim, budite realni – ne morate ispuniti sve uslove, ali ako ne ispunjavate ni jedan, to ostavlja utisak hazarderstva i neodgovornosti i niko neće u tome prepoznati potencijal. Uložite vreme i energiju u prijavljivanje na one poslove za koje ispunjavate većinu uslova i u kojima vas zanima da se bolje obučite, više saznajete i napredujete.

Wannabe TV

Editors choice