Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Savremena pravila flertovanja za kul tipove

10 poruka mudrosti Aldousa Huxleya: Formiraj svoje novogodišnje odluke prema njima

Komplimenti o izgledu koji ženama najviše prijaju

Provereni principi uspeha

Provereni principi uspeha

1/2

Biti ambiciozan i znati šta hoćeš je neophodno, ali nije dovoljno. Treba učiti od najboljih i usvojiti neke principe uspeha, kojima se oni rukovode. To su dobre navike, dobri stavovi, zdrav život i vredan rad. Većina principa za postizanje uspeha koje je zastupao i praktikovao Stiv Džobs, uključuje optimizam, pozitivna očekivanja, okrenutost ka budućnosti (a ne ka prošlosti), odbacivanje straha od neuspeha (ali i od uspeha).

U priči većine uspešnih osoba o tome kako su postigle uspeh, nalazi se stavka o slučajnosti – desilo se da “nagaze” na nešto što ih zainteresuje, zaokupi svu njihovu pažnju, a onda jedna stvar vodi drugoj, kao i o riziku – nikada nisu bili sigurni da imaju sve pod kontrolom i nisu čekali da se sve kockice slože, nego su skupljali hrabrost i upuštali se u poduhvate, iako se nisu osećali sasvim spremno.

Slavni NBA košarkaš Kobi Brajant, kao i Arijana Hafington, glavna urednica i suosnivač elektronskog medija Hafington, slažu se u tome da je za produktivnost apsolutno od ključnog značaja odmor i dobar san. Dakle, rad i samo rad neće doneti rezultate, ako nije u balansu sa odmorom, opuštanjem i relaksacijom.

Takođe, uspešni vam otkrivaju jednu tajnu – ako želite da budete glavni, onaj koji ima odgovore koje svi žele da čuju i kojoj se svi obraćaju, onda postanite nezamenljivi.

Takođe, redovno se tuširajte, budite uredeni i negujte stil – vaš izgled je vaš brend, a to ne mora da znači skupa odela i uštogljenost. Pojednostavite stvari – oblačite uvek isto i imajte nekoliko pari istih pantalona, majica, dukserica – tako ćete izgledati prepoznatljivo, nećete ni trenutak vremena gubiti na razmišljanje o tome šta da obučete, a bićete uvek uredni.

Wannabe TV

Editors choice