Svuda ćete pronaći tu informaciju, to nije nikakva tajna – oni drugačije razmišljaju. A to pre svega znači da ne ugađaju svojim slabostima, nego svojoj strasti, nameri i ambiciji. Oni zaista strasno vole svoj posao, stalno uče i razvijaju se i nikada ne lenstvuju, ne odugovlače, ne lažu, ne krše obećanja i ne gube vreme. Naravno i oni greše. Ali ih greške ne obeshrabruju, već ih shvataju kao lekcije koje treba da savladaju.

Bogati i uspešni se osećaju lagodno po pitanju novca i uspeha. Oni ne misle da nešto oduzimaju svetu, nego da mu doprinose i da su za to adekvatno nagrađeni. Oni zaista materijalizuju svoje unutrašnje vrednosti – novac je materijalni izraz njihovog rada, zalaganja, veštine i dostizanja ciljeva.

Mnogi vrlo talentovani i vredni ljudi prosto imaju pogrešan stav prema novcu – neku vrstu stida od bogaćenja. Smatraju da novac nije važan i ne misle da zaslužuju više od drugih, pa takve stavove i materijalizuju u svom budžetu. Nemaju materijalne ciljeve – dobar automobil, veliki stan, velike prihode, velike poslove. Oni nisu srećni zbog oskudice, ali mentalno zauzimaju svoje mesto u manjku, a ne u višku.

ian Šta bogati i uspešni rade DRUGAČIJE od vas?
Comments