Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Šta treba da imaš u vidu kad biraš (ili menjaš) karijeru

Šta treba da imaš u vidu kad biraš (ili menjaš) karijeru

Unosni poslovi se najviše isplate – to deluje logično, a stručnjaci svakih nekoliko godina predviđaju na osnovu ispitivanja tržišta najunosnija zanimanja. Ipak, statistika za vas ne mora ništa da znači – možda ne nalazite sebe u IT sektoru i ostalim “zanimanjima budućnosti” i uopšte nemate sklonosti ka trgovačkim i uslužnim zanimanjima. Za vas je važno pre svega ono što vama dobro ide – u svakom poslu postoje talentovani, stručnjaci, profesionalci i genijalci. Nađite sebe na nekom od ovih nivoa kompetencija, a kad u bilo kom poslu postanete poznati kao jedan od najboljih, taj će vam se posao isplatiti.

Zarađivanje i sticanje je regularan cilj – želite da živite udobno, da budete nezavisni i da nemate materijalne probleme. Ali, novac vas neće usrećiti. Na početku karijere cifra može biti najveći izazov. Ali za deset ili dvadeset godina, možda ćete poželeti manje stresan i manje plaćen posao, koji donosi više lične satisfakcije. Dakle, zarada nije glavno merilo u izboru karijere.

Ako krenete jednim putem i shvatite da niste srećni sa tim i da želite nešto drugo, osećate se zaglavljeno i pomišljate da je kasno za promene i da će vam na taj način propasti sve što ste do sada naučili u oblasti kojom se bavite. Ali to nije istina – sve što znate, deo je vas i vaših sposobnosti i ni jedno znanje koje ste stekli nije uzaludno i besmisleno. I može vam poslužiti i u promeni karijere, u preorijentaciji na neke druge oblasti. Možda ćete morati (i želeti) da počnete ispočetka. Ali, sa bilo kojim novim početkom, posle iskustva koje već imate, vi ste u prednosti u odnosu na one koji počinju prvi put.

Izvor fotografija: instagram.com/nohow

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice