Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Stvari o kojima ne treba da pričaš na poslu (a i inače)

Stvari o kojima ne treba da pričaš na poslu (a i inače)

Oštre kritike na račun nekoga ko nije prisutan

To je slično kao ogovaranje, ili intriga i svakako nije način da izgradiš dobre kolegijalne ili bilo koje druge odnose. Ako te nečije ponašanje ugrožava, ili uznemirava, to treba da rešiš sa tom osobom, ako je moguće. Ako nije, tu osobu treba da nastojiš da izbegavaš. Ali ako prosto uživaš u tome da oštro kritikuješ i imaš primedbe na svačije ponašanje i stavove, to više govori o tebi, nego kakve su te osobe koje kritikuješ. Zašto se baviš drugima, uopšte? Nauči da ne osuđuješ i ne komentarišeš – tako osiguravaš dobru karmu i korektne međuljudske odnose.

o čemu ne treba da pričaš na poslu 2 1 Stvari o kojima ne treba da pričaš na poslu (a i inače)

Iskustva duhovne prirode

Ako si doživeo osećaj prosvetljenja i imaš iskustva duhovne prirode, to ne treba da deliš sa drugima, iako imaš snažnu potrebu da svima saopštiš istinu i veruješ da je ta istina drugima potrebna. Svako ko je na duhovnom putu prolazi kroz guru-sindrom i vrlo brzo nauči da ljudima ne treba ničije tuđe prosvetljenje. A ako im treba sopstveno, pronaći će ga na sopstveni način. Ostani tih i sačuvaj svoje duhovno bogatstvo za sebe. Možeš odgovarati na pitanja onih koji pokazuju interesovanje, ali nemoj da učiš druge, dok ne postaneš učitelj. A i tada ćeš to raditi samo ako se pojave učenici koji traže tvoja uputstva.

Ne pričaj o svojim dobrim delima

Deliš prosjacima, hraniš životinje, pomažeš starom komšiji? Čini to u skromnosti i zahvalnosti što poznaješ empatiju i radost davanja i budi svestan da je dobročinstvo u suštini namenjeno tebi i tvom biću, a oni kojima je upućeno, samo su način da to sebi pružiš. Ako si dobar čovek, drugi to vide i znaju i bez bližih informacija o tvojim dobrim delima.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice