Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

1/2

Opterećen si kratkim rokovima i brojnim poslovima koji su pali na tebe, jer firma sprovodi mere štednje, nosiš previše odgovornosti i ne znaš gde ti je glava – prilično uobičajena skica poslovne svakodnevice. Moraš nekako da izađeš na kraj sa zahtevima i obavezama, a moraš i da zadržiš zdrav razum i ne prsneš pod pritiskom. Evo nekoliko saveta o tome kako da izbegneš sagorevanje koje danas pogađa veliki broj poslovnih ljudi, da kanališeš stres i postigneš balans između poslovnog opterećenja i suštinske potrebe za rasterećenjem.

Sačuvaj distancu

Naravno da posao treba da obavljaš savesno i odgovorno, ali posao nije ceo tvoj život, zato se drži stava da je posao samo posao, a ako te to što radiš suviše opterećuje, možeš da radiš i nešto drugo. Ne identifikuj sebe sa poslovnim uspehom, zadrži ličnu perspektivu.

posao 1 Taktike za izbegavanje sagorevanja na poslu

Zamisli najgori scenario

Kad srljaš u sunovrat – ne uspevaš da završiš projekat i očigledno je da ćeš probiti rok, ne možeš da ponudiš rešenje koje klijenti očekuju, moraš da zapostaviš jedan posao da bi završio nešto što je iskrslo – zamisli šta je najgore što može da se desi. Šef će biti ljut? Klijenti će preći konkurenciji? Dobićeš otkaz? Da, biće neprijatno, ali ti nisi robot, a ionako nema dovoljno ljudi koji će obavljati posao, tako da otkaz verovatno nećeš dobiti – ukoliko sam ne rešiš da ti je dosta toga. Bilo šta što će uslediti zbog tvog kašnjenja, nije toliko sttrašno kao unutrašnji pritisak koji sam sebi stvaraš, strahujući od posledica.

Nauči da prihvatiš kritiku

Ne očekuj da tvoj način rada bude uvek prihvaćen i pohvaljen, bez obzira na rezultate. Sposobnost primanja kritike je blisko povezana sa sposobnošću učenja i pravljenja kreativnih otklona u odnosu na ono ustaljeno.

Wannabe TV

Editors choice