Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

1/2

Opterećen si kratkim rokovima i brojnim poslovima koji su pali na tebe, jer firma sprovodi mere štednje, nosiš previše odgovornosti i ne znaš gde ti je glava – prilično uobičajena skica poslovne svakodnevice. Moraš nekako da izađeš na kraj sa zahtevima i obavezama, a moraš i da zadržiš zdrav razum i ne prsneš pod pritiskom. Evo nekoliko saveta o tome kako da izbegneš sagorevanje koje danas pogađa veliki broj poslovnih ljudi, da kanališeš stres i postigneš balans između poslovnog opterećenja i suštinske potrebe za rasterećenjem.

Sačuvaj distancu

Naravno da posao treba da obavljaš savesno i odgovorno, ali posao nije ceo tvoj život, zato se drži stava da je posao samo posao, a ako te to što radiš suviše opterećuje, možeš da radiš i nešto drugo. Ne identifikuj sebe sa poslovnim uspehom, zadrži ličnu perspektivu.

posao 1 Taktike za izbegavanje sagorevanja na poslu

Zamisli najgori scenario

Kad srljaš u sunovrat – ne uspevaš da završiš projekat i očigledno je da ćeš probiti rok, ne možeš da ponudiš rešenje koje klijenti očekuju, moraš da zapostaviš jedan posao da bi završio nešto što je iskrslo – zamisli šta je najgore što može da se desi. Šef će biti ljut? Klijenti će preći konkurenciji? Dobićeš otkaz? Da, biće neprijatno, ali ti nisi robot, a ionako nema dovoljno ljudi koji će obavljati posao, tako da otkaz verovatno nećeš dobiti – ukoliko sam ne rešiš da ti je dosta toga. Bilo šta što će uslediti zbog tvog kašnjenja, nije toliko sttrašno kao unutrašnji pritisak koji sam sebi stvaraš, strahujući od posledica.

Nauči da prihvatiš kritiku

Ne očekuj da tvoj način rada bude uvek prihvaćen i pohvaljen, bez obzira na rezultate. Sposobnost primanja kritike je blisko povezana sa sposobnošću učenja i pravljenja kreativnih otklona u odnosu na ono ustaljeno.

Wannabe TV

Editors choice