Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Faktor poverenja igra važnu ulogu, a to poverenje je posledica pozitivnog utiska i simpatija – istraživanja pokazuju da napreduju oni koji zaista veruju u ideju kompanije, u misiju njihove organizacije i važnost i smisao svog posla. Oni koji veruju, često postaju uticajni u važnim kompanijskim krugovima, za razliku od onih koji su distancirani, odnosno, nisu lični i emotivno uključeni i ne osećaju se kao integralni deo cele priče, nego kao pojedinac koji je tu samo zbog posla. A ovo verovatno nabolje objašnjava šta je i kakav je taj “stav” koji poslodavci cene – to je stav kojim govoriš da ti je stalo, da usvajaš i vrednuješ ciljeve i načine svoje kompanije, da se osećaš kao njen vitalni deo i da si zainteresovan da naučiš više i da uradiš i doprineseš više.

Doživljavanje sebe kao vitalnog dela svoje firme, doprinosi napretku u karijeri i poslovnom uspehu – onima koji imaju taj stav, izlazi se u susret, dodeljuju priznanja i nagrade, čak i ako nemaju vrhunske veštine i znanja.

karijera 1 Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Ako imate visok nivo veština i znanja, odličan stav i uopšte u svakom pogledu ste besprekorni, lojalni i posvećeni kompaniji – veće su šanse da dobijete otkaz nego da vas unaprede. Mislite da to nije fer? Poslovni svet ne funkcioniše na fer način (kao ni život, generalno) i to nije fer, ali je razumljivo. Ako ste toliko kvalitetan radnik, vi ste potencijalna konkurencija i vama ne treba otvarati vrata, jer ćete možda prevazići svoje šefove. Dakle, ako imate takve kvalitete, pokrenite sopstveni biznis i vodite se ovim načelima – držite uz sebe one koji veruju u vas, a ne one koji će vas nadići u svojim ambicijama i uspehu.

Da bi se dopao šefovima i pokazao stav koji se vrednuje, samo treba da budeš ona osoba sa intevjua za posao – oni su nešto prepoznali u tebi, pa to nastavi da pokazuješ. A prepoznali su pozitivnost, entuzijazam i spremnost da učiš i prilagođavaš se zahtevima i kriterijumima kompanije.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice