Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Karijera i biznis

Započni dan sa predznakom uspeha

1/2

Ujutru se osećaš dezorijentisano i treba ti puno vremena da se rasaniš – ovaj problem imaju svi oni koji nisu prirodni ranoranioci, koji legnu u deset uveče i bude se u šest ujutru, sami od sebe, čili i spremni za radni dan. Ti moraš da prilagođavaš svoj prirodni ritam onom koji se zahteva, koliko god te to ljutilo i činilo da se osećaš neefikasno i neproduktivno. Zato je važno da ustanoviš rutinu – isti obrazac po kome ćeš započinjati dan, tako da se osećaš uvežbano i uigrano, da ne gubiš vreme i da svakom (jedva započetom) radnom danu staviš predznak uspeha, umesto želje za odustajanjem. Trik je u tome da jutro započneš još prethodne večeri, pre spavanja.

Napravi popis zadataka

Pa ako imaš otpor prema pravljenju lista i rasporeda, vreme je da ga prevaziđeš – dnevna akciona lista se pokazala kao najdelotvornija organizaciona metoda za povećanje produktivnosti. Tu, dakle, nema mesta popisu namera, želja i ciljeva, nego samo konkretno – sve što planiraš da uradiš sutra i to redom, prema prioritetima, stavi na paprir. A ako inače ne planiraš, čestitamo, upravo si počeo.

Tako ujutru nećeš morati ni sekunde da potrošiš razmišljajući o tome šta ćeš i kojim redom da obavljaš. Jednostavno idi po spisku i štikliraj jednu po jednu stavku – svu energiju možeš da usredsrediš na realizaciju.

radni dan Započni dan sa predznakom uspeha

Pripremi sve što ti treba za napitak koji ujutru piješ

Ako imaš aparat za kafu, programiraj ga da se uključi isto kad i alarm – miris sveže kafe će ti pomoći da ustaneš. Ako kuvaš, ili mutiš kafu, ili spremaš čaj, stavi na radnu površinu sve što će ti ujutru zatrebati – posudu sa kafom (čajem), lonče sa kašičicom u njemu, mutilicu, šolju, šećer. Tako nećeš tumarati sanjiv po kuhinji tražeći stvari koje stoje tamo gde i uvek i nećeš se okretati pitajući se šta ti ono sad treba i šta si uopšte počeo da radiš. Kad ponavaljaš iste, krajnje ekonomične pokrete svakog jutra, rutina te smiri i omogući ti da funkcionišeš bez razmišljanja.

Wannabe TV

Editors choice