Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Započni dan sa predznakom uspeha

Započni dan sa predznakom uspeha

1/2

Ujutru se osećaš dezorijentisano i treba ti puno vremena da se rasaniš – ovaj problem imaju svi oni koji nisu prirodni ranoranioci, koji legnu u deset uveče i bude se u šest ujutru, sami od sebe, čili i spremni za radni dan. Ti moraš da prilagođavaš svoj prirodni ritam onom koji se zahteva, koliko god te to ljutilo i činilo da se osećaš neefikasno i neproduktivno. Zato je važno da ustanoviš rutinu – isti obrazac po kome ćeš započinjati dan, tako da se osećaš uvežbano i uigrano, da ne gubiš vreme i da svakom (jedva započetom) radnom danu staviš predznak uspeha, umesto želje za odustajanjem. Trik je u tome da jutro započneš još prethodne večeri, pre spavanja.

Napravi popis zadataka

Pa ako imaš otpor prema pravljenju lista i rasporeda, vreme je da ga prevaziđeš – dnevna akciona lista se pokazala kao najdelotvornija organizaciona metoda za povećanje produktivnosti. Tu, dakle, nema mesta popisu namera, želja i ciljeva, nego samo konkretno – sve što planiraš da uradiš sutra i to redom, prema prioritetima, stavi na paprir. A ako inače ne planiraš, čestitamo, upravo si počeo.

Tako ujutru nećeš morati ni sekunde da potrošiš razmišljajući o tome šta ćeš i kojim redom da obavljaš. Jednostavno idi po spisku i štikliraj jednu po jednu stavku – svu energiju možeš da usredsrediš na realizaciju.

radni dan Započni dan sa predznakom uspeha

Pripremi sve što ti treba za napitak koji ujutru piješ

Ako imaš aparat za kafu, programiraj ga da se uključi isto kad i alarm – miris sveže kafe će ti pomoći da ustaneš. Ako kuvaš, ili mutiš kafu, ili spremaš čaj, stavi na radnu površinu sve što će ti ujutru zatrebati – posudu sa kafom (čajem), lonče sa kašičicom u njemu, mutilicu, šolju, šećer. Tako nećeš tumarati sanjiv po kuhinji tražeći stvari koje stoje tamo gde i uvek i nećeš se okretati pitajući se šta ti ono sad treba i šta si uopšte počeo da radiš. Kad ponavaljaš iste, krajnje ekonomične pokrete svakog jutra, rutina te smiri i omogući ti da funkcionišeš bez razmišljanja.

Wannabe TV

Editors choice