WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Započni dan sa predznakom uspeha

Započni dan sa predznakom uspeha

1/2

Ujutru se osećaš dezorijentisano i treba ti puno vremena da se rasaniš – ovaj problem imaju svi oni koji nisu prirodni ranoranioci, koji legnu u deset uveče i bude se u šest ujutru, sami od sebe, čili i spremni za radni dan. Ti moraš da prilagođavaš svoj prirodni ritam onom koji se zahteva, koliko god te to ljutilo i činilo da se osećaš neefikasno i neproduktivno. Zato je važno da ustanoviš rutinu – isti obrazac po kome ćeš započinjati dan, tako da se osećaš uvežbano i uigrano, da ne gubiš vreme i da svakom (jedva započetom) radnom danu staviš predznak uspeha, umesto želje za odustajanjem. Trik je u tome da jutro započneš još prethodne večeri, pre spavanja.

Napravi popis zadataka

Pa ako imaš otpor prema pravljenju lista i rasporeda, vreme je da ga prevaziđeš – dnevna akciona lista se pokazala kao najdelotvornija organizaciona metoda za povećanje produktivnosti. Tu, dakle, nema mesta popisu namera, želja i ciljeva, nego samo konkretno – sve što planiraš da uradiš sutra i to redom, prema prioritetima, stavi na paprir. A ako inače ne planiraš, čestitamo, upravo si počeo.

Tako ujutru nećeš morati ni sekunde da potrošiš razmišljajući o tome šta ćeš i kojim redom da obavljaš. Jednostavno idi po spisku i štikliraj jednu po jednu stavku – svu energiju možeš da usredsrediš na realizaciju.

radni dan Započni dan sa predznakom uspeha

Pripremi sve što ti treba za napitak koji ujutru piješ

Ako imaš aparat za kafu, programiraj ga da se uključi isto kad i alarm – miris sveže kafe će ti pomoći da ustaneš. Ako kuvaš, ili mutiš kafu, ili spremaš čaj, stavi na radnu površinu sve što će ti ujutru zatrebati – posudu sa kafom (čajem), lonče sa kašičicom u njemu, mutilicu, šolju, šećer. Tako nećeš tumarati sanjiv po kuhinji tražeći stvari koje stoje tamo gde i uvek i nećeš se okretati pitajući se šta ti ono sad treba i šta si uopšte počeo da radiš. Kad ponavaljaš iste, krajnje ekonomične pokrete svakog jutra, rutina te smiri i omogući ti da funkcionišeš bez razmišljanja.

Wannabe TV

Editors choice