Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

2/3

Ako je neko od zaposlenih posebno voljan da vam izađe u susret i kao slučajno vam prenosi kojekakve priče i informacije o ostalima, on uopšte nije koristan kao što vam se čini – jer on nema pravu sliku kolektiva, on je autsajder, zato što svi znaju da je šlihtara i drukara. Sigurno zaziru od njega, ali ga sigurno i preziru. Izgnanik iz kolektiva i nema drugi izbor, nego da nastoji da postane šefov ljubimac. Ali vi ne smete imati ljubimca, ako vam je stalo da vas zaposleni cene.

Suviše bi bilo očekivati da vas vole. Nemate prava na to očekivanje. Vi ste onaj gore, a tamo gore je vazduh malo razređen. Pretpostavka je da udisanje razređenog vazduha malo utiče na mozak i da vi drugačije razmišljate i imate drugačiju perspektivu odozgo. I ta preptostavka je sasvim tačna. Za početak, vaša primanja, auto koji vozite, putovanja i svi ostali znaci prestiža, kojima raspolažete zahvaljujući uspešnom poslovanju, a to uspešno poslovanje za vas obavljaju ljudi koji imaju niži standard od vašeg. Istina je da onaj ko je gore, vrlo brzo gubi orijentaciju u dolinama običnog življenja i da ne može da zamisli recimo, kako živi jedan njegov zaposleni, koji je, recimo, jedini zaposleni u svojoj porodici. Dakle, nema osnova da se između vas i vaših podređenih razvije neka topla naklonost, iako je vi možda potpuno zaslužujete, jer ste korektni, trudite se da razumete ljude, da ih motivišete, nagradite i pomognete im kad vam se obrate za pomoć.

muskarac 31 Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Wannabe TV

Editors choice