Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Zašto su ti u timskom radu potrebne “meke” veštine

Zašto su ti u timskom radu potrebne “meke” veštine

1/2

Osobine, odnosno, veštine koje su vam potrebne u obavljanju nekog posla, dele se na dve osnovne grupe – “meke” i “tvrde”. U ovu drugu grupu spadaju znanje i kompetencije, sposobnost donošenja odluka i nošenja odgovornosti, kao i objektivnost u međuljudskim odnosima.

Međutim, “meke” veštine su one koje omogućavaju da se posao obavlja glatko, bez nepotrebnog stresa, da se izglade nesporazumi, umire strasti, pronađu kompromisi i omogući prijatna i pozitivna radna atmsfora. Bez “mekih”, praktikovanje samo “tvrdih” veština omogućava lošim međuljudskim odnosima da pronađu svoje tajne kanale, kojima se plasiraju intrige i neguje atmosfera u kojoj svako svakog sumnjiči i svako se rukovodi sebičnim interesima i ambicijom.

View this post on Instagram

Mood 🥃 Name the movie!

A post shared by NOHOW (@nohow_gentlemen) on

Dakle, “tvrde” veštine su neophodne, ali u kombinaciji sa “mekim”, odnosno, da biste bili uspešni u poslu, potrebno vam je i znanje i kompetencija i sposobnost donošenja teških i neprijatnih odluka, ali i vedrina karaktera, otvorena komunikacija i sposobnost pronalaženja kompromisa, razumevanja i vrednovanja individualnih vrednosti svakog u vašem radnom okruženju. Ukoliko ste na šefovskoj poziciji, ne možete se osloniti samo na “tvrde” veštine, ne možete samo “šefovati”, već je potrebno da pokažete da razumete i uvažavate svoje zaposlene i da ste spremni da na sve načine doprinesete dobroj radnoj atmosferi. Prosto rečeno, morate jednako vešto koristiti metod “štapa i šargarepe”. Ako samo postavljate zahteve i kažnjavate propustite, stvorićete rascep u kolektivu i nezdravu radnu atmosferu, dok će postavljanje zahteva uz obećanu nagradu dati mnogo bolje rezultate.

Ljudi su spremni da daju sve od sebe i da se dodatno potrude i kad “šargarepa” nije jednostavni novčani ekvivalent trudu. Za šefa koga poštuju, jer je vredan, pravedan, human i velikodušan i ume da pokaže radnicima da ih poštuje i ceni njihovo zalaganje, kolektiv će se dodatno potruditi i bez konkretne nagrade – samo zato što znaju da on to neće zaboraviti i da će uvek moći da mu se obrate, kad imaju neki problem i kad im treba pomoć.

Wannabe TV

Editors choice