Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Zdrava ambicija u savremenom poslovnom svetu

Zdrava ambicija u savremenom poslovnom svetu

1/2

U savremenom poslovnom okruženju, prinuđeni smo da preispitamo negovanje ambicije, kao deo kulutre, jer smo suočeni sa sindromom izgaranja, koji je postao priznata medicinska dijagnoza, koja nas upozorava da nešto nije u redu baš sa našim odnosom prema poslu. Svi jurimo za uspehom i zaradom i u toj trci gubimo vitalnu energiju, zaboravljamo ono što je najvažnije i živimo u disbalansu, pod pritiskom, nezadovoljni i frustrirani. Stalno postoji još nešto što treba da dostignemo, ili nešto što nismo uspeli da postignemo i ostajući zaglavljeni u toj frustrirajućoj poziciji između žudnje za uspehom i suočavanja sa neuspehom, postajemo nezadovoljni, nečovečni i ispunjeni nervozom i osećanjem neadekvatnosti, umesto da budemo ispunjeni zadovoljstvom svojim životom.

Previše radnih sati, previše kafe i drugih stimulansa (jer moramo ostati oštri i budni tokom jurnjave za uspehom), premalo opuštanja, duhovnih sadržaja, nedovoljno sna – da li zaista želite tako da živite? Ostvarivanje snova ne bi trebalo da vas iscrpi tako da više ne osećate ništa i nemate ništa što biste podelili sa drugima, kad počnete da ih ostvarujete. Ili tako da se razbolite i zažalite što ste se uopšte upustili u tu trku.

ambicija 2 1 Zdrava ambicija u savremenom poslovnom svetu

Pojam bolesne ambicije nastao je u dvadesetom veku, kada je svet još uvek imao orijentaciju u odnosu na trajne i porodične vrednosti. Danas, morate da razmotrite koncept zdrave ambicije, da biste opstali u poslovnom svetu, a da ne izgubite sebe i svoje ljudske i porodične vrednosti.

Zdrava ambicija, u savremenom poslovnom svetu koji se bori sa sindromom izgaranja na poslu, znači da umete da postavite granice i da volite ono što radite. Zdrava ambicija je motivišuća – ona vas usmerava na cilj i daje vam fokus, dok ste istovremeno svesni da morate voditi računa o sebi i razvijati i negovati i druge aspekte svog života.

Wannabe TV

Editors choice