Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Karijera i biznis

Zdrava ambicija u savremenom poslovnom svetu

1/2

U savremenom poslovnom okruženju, prinuđeni smo da preispitamo negovanje ambicije, kao deo kulutre, jer smo suočeni sa sindromom izgaranja, koji je postao priznata medicinska dijagnoza, koja nas upozorava da nešto nije u redu baš sa našim odnosom prema poslu. Svi jurimo za uspehom i zaradom i u toj trci gubimo vitalnu energiju, zaboravljamo ono što je najvažnije i živimo u disbalansu, pod pritiskom, nezadovoljni i frustrirani. Stalno postoji još nešto što treba da dostignemo, ili nešto što nismo uspeli da postignemo i ostajući zaglavljeni u toj frustrirajućoj poziciji između žudnje za uspehom i suočavanja sa neuspehom, postajemo nezadovoljni, nečovečni i ispunjeni nervozom i osećanjem neadekvatnosti, umesto da budemo ispunjeni zadovoljstvom svojim životom.

Previše radnih sati, previše kafe i drugih stimulansa (jer moramo ostati oštri i budni tokom jurnjave za uspehom), premalo opuštanja, duhovnih sadržaja, nedovoljno sna – da li zaista želite tako da živite? Ostvarivanje snova ne bi trebalo da vas iscrpi tako da više ne osećate ništa i nemate ništa što biste podelili sa drugima, kad počnete da ih ostvarujete. Ili tako da se razbolite i zažalite što ste se uopšte upustili u tu trku.

ambicija 2 1 Zdrava ambicija u savremenom poslovnom svetu

Pojam bolesne ambicije nastao je u dvadesetom veku, kada je svet još uvek imao orijentaciju u odnosu na trajne i porodične vrednosti. Danas, morate da razmotrite koncept zdrave ambicije, da biste opstali u poslovnom svetu, a da ne izgubite sebe i svoje ljudske i porodične vrednosti.

Zdrava ambicija, u savremenom poslovnom svetu koji se bori sa sindromom izgaranja na poslu, znači da umete da postavite granice i da volite ono što radite. Zdrava ambicija je motivišuća – ona vas usmerava na cilj i daje vam fokus, dok ste istovremeno svesni da morate voditi računa o sebi i razvijati i negovati i druge aspekte svog života.

Wannabe TV

Editors choice