Aaron Taylor-Johnson je britanski glumac kojem je navodno ponuđena uloga Jamesa Bonda. Uprkos tome što nije zvanično potvrđeno da će tumačiti legendarnu ulogu, kruže glasine da je prvi izbor.

Poslednji glumac koji je igrao Jamesa Bonda je Daniel Craig, koji je napustio ulogu 2021. nakon što je igrao u 5 filmova tokom 16 godina. Sledeći film o Bondu biće 26. po redu.

Kako piše BBC, tim iza Bond filmova ne komentariše spekulacije, ali je insajder produkcije rekao da “nema istine u glasinama”.

Taylor-Johnson je nedavno rekao časopisu Numero da smatra da je “šarmantno i divno što me ljudi vide u toj ulozi”, kada su ga pitali o glasinama.

„Shvatam to kao veliki kompliment“, dodao je on.

Bez obzira na to da li će upravo on dobiti ulogu, to je idealan povod da se osvrnemo na njegovu karijeru.

Ko je Aaron Taylor-Johnson?

Aaron Perry Taylor-Johnson je britanski glumac rođen 13. juna 1990. godine. Najpoznatiji je po ulozi heroja u Marvel filmu Kick-Ass (2010) i nastavku iz 2013, kao i po liku Marvelovog filmskog univerzuma Pietru Maximoffu u filmu Avengers: Age of Ultron (2015).

Njegov otac Robert bio je građevinski inženjer, a njegova majka, Sara, radila je povremene poslove da bi mogli da prežive. Ima sestru po imenu Gemma, koja je kasnije imala malu ulogu u njegovom filmu Tom & Thomas (2002). Aaronova porodica je jevrejskog porekla.

U srednjoj školi je voleo pozorište, step, džez, akrobatiku i pevanje. Napustio je školu sa 15 godina, a tada se već uveliko bavio glumom.

Njegov filmski proboj dogodio se kad je igrao Johna Lenona u biografskom filmu Nowhere Boy (2009). Za ulogu je dobio nagradu Empire za najboljeg mladog glumca, a bio je nominovan i za mladog britanskog izvođača godine od strane Londonskog kruga filmskih kritičara. Onda je usledio film Kick-Ass, za koji je dobio BAFTA nominaciju za najboljeg debitanta.

Zapažene uloge ostvario je u filmovima Anna Karenina, Godzilla, Nocturnal Animals, The Wall, Tenet i Bullet Train.

Ipak, veću pažnju privlači njegov privatni život, zbog velike razlike u godinama između Aarona i njegove supruge, Sam Taylor-Johnson. Par se upoznao 2008. godine kada je Aron bio na audiciji za glavnu ulogu u njenom rediteljskom debiju, Nowhere Boy. Samo godinu dana nakon upoznavanja, Aaron je zaprosio Sam. Ona je 23 godine starija od njega.

„Ja zaista ne analiziram našu vezu. Samo znam da to funkcioniše. Osećam se bezbedno, voljeno i sigurno. Imamo veoma duboku vezu. Samo smo sinhronizovani”, rekao je Aaron medijima.

Nakon što su dobili dve ćerke, zvanično su se venčali 21. juna 2012. godine.

Za koga se još pričalo da će igrati Jamesa Bonda?

Jedan od trenutnih favorita za tu ulogu je glumac Henry Cavill. On je za GQ rekao da bi “voleo da igra Bonda, i da bi to bilo veoma, veoma uzbudljivo”.

Jedno od najmlađih glumačkih imena za koje se pretpostavlja da se takmiči za ulogu Bonda je 32-godišnji Damson Idris. Najpoznatiji je po ulozi u američkoj TV kriminalističkoj drami Snowfall koja je trajala šest sezona između 2017. i 2023. godine.

Još jedan favorit je James Norton, koji je bio u glumačkoj ekipi filma Little Women iz 2019. Ovaj 38-godišnji glumac igrao je u brojnim TV dramama, uključujući McMafia i Happy Valley.

Tom Hardy, Idris Elba i Chris Evans su takođe spominjani kao mogući izbor za sledećeg Jamesa Bonda.

Pročitajte i ovo: Vaša omiljena adrenalinska vožnja – akcioni film za svaki horoskopski znak

Naslovna fotografija: instagram.com/aarontaylorjohnson

Božica Luković

Comments