Sve se više priča o predstojećem Netflixovom filmu The Adam Project Shawna Levyja, autora komedije Free Guy. Akciono SF ostvarenje The Adam Project predstavlja drugu saradnju Levyja i Ryana Reynoldsa, koji ovde igra glavnu ulogu pilota koji putuje kroz vremeplov i udružuje snage sa mlađom verzijom sebe kako bi pronašao svog nestalog oca i spasao svet. Iz trejlera vidimo da The Adam Project predstavlja omaž SF eri filmova osamdesetih, što nije iznenađujuće, budući da je režiser Levy i producent Netflixove planetarno popularne serije Stranger Things. Pored Reynoldsa, uloge tumače i Mark Ruffalo, Jennifer Garner i Zoe Saldana. Fun fact: The Adam Project predstavlja reunion između Ruffala i Garnerove koji su, pre 18 godina, zajedno glumili u romantičnoj komediji 13 Going on 30.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ryan Reynolds (@vancityreynolds)

Premijera filma The Adam Project zakazana je za 11. mart na Netflixu, a mi se dotad prisećamo 5 uloga zbog kojih volimo Ryana Reynoldsa.

Guy – Free Guy (2021)

Jedno od najprijatnijih filmskih iznenađenja prošle godine svakako je bio film Free Guy, za koji se može reći da je po radnji (čoveka koji je nesvesno zarobljen u virtuelnom svetu) bolji od The Matrix Resurrections. Mada, Free Guy svakako mnogo veselije pristupa konceptu, a po pojedinim segmentima je bolji i od filma Gamer sa Gerardom Butlerom. Reynolds tumači Guyja, koji živi bezbrižnim jednoličnim životom bankara koji svakodnevno sluša pesmu Fantasy od Mariahe Carey. Ipak, kad sazna da se u njegovom svetu video-igrica pojavio lik koji tu ne pripada, Guy planira da preuzme kontrolu nad svojim životom. Reynolds je duhovit, šarmantan i pun duše, što čini da kroz ceo film navijate da uspe u svom izazovnom podvigu. Već se šuška da ćemo dobiti i nastavak.

Mike Connell – Adventureland (2009)

Greg Mottola, režiser uspešne komedije Superbad, još jednom se dokazao kao vrsni filmski stvaralac i sa ovim, potcenjenim, ali dopadljivim coming-of-age ostvarenjem o studentu koji pronalazi ljubav radeći u zabavnom parku. Pored Jessea Eisenberga i Kristen Stewart, koji su tek bili na početku svojih indie karijera, pojavljuje se i Ryan Reynolds – kao zgodni majstor. Iako mu je uloga manja, film koristi njegov šarm na najbolji mogući način, kao i prikaz u kom pravcu bi se kreatala njegova karijera da je izabrao indie ostvarenja.

Curtis – Mississipi Grind (2015)

Nakon premijere, Mississipi Grind nažalost nije doživeo veliki finansijski uspeh, i niko ga nije ni primetio. Ali, u toku godina, sve više dobija na značaju, jer gledaoci uviđaju njegovu posebnost. Ryan Reynolds i Ben Mendelsohn tumače zavisnike od kocke koji se upoznaju u kazinu u Ajovi. Usled spleta nesvakidašnjih okolnosti, oni odlaze na svojevrsnu avanturu kako bi stigli na poker igru u Nju Orleans. Sinopsis deluje kao nešto već više puta viđeno, ali harizma i duhovitost Reynoldsa i Mendelsohna unose originalniju zabavu na koju nećete ostati ravnodušni. 

Comments