Vulkan izdavaštvo objavilo je knjigu Moj krst, moja priča, autora Aleksandra Miletića, na čijim stranicama je oslikan portret čuvenog Dušana – Dude Ivkovića. U prvom delu knjige je sa čitaocima podelio kako je izgledao njegov životni i košarkaški put, i već posle prvih nekoliko stranica sasvim je jasno da su se ta dva puta prožimala – od prvog do poslednjeg koša.

Moj krst moja prica 1080x1080px 1 Nadahnjujuća priča koja je zauvek promenila srpsku košarku: Poklanjamo 3 knjige Dušan Ivković: Moj krst, moja priča

Vrativši se u detinjstvo, Dušan Ivković je ispričao priču o svom odrastanju, porodici i svemu onome što je obeležilo najranije godine njegovog života. Već tada se koš utisnuo u njegov pogled na svet – ispod prozora njegove i bratovljeve sobe, u kući u kojoj su živeli na Crvenom krstu, nalazila se spomen-ploča Radivoju Koraću, jednom od najboljih evropskih košarkaša šezdesetih godina prošlog veka. Vreme od te godine do godina u kojima će postati jedan od najuspešnijih evropskih trenera obeležili su veliki izazovi, postignuća, uspesi, ali i sve ono što je Dušanu Ivkoviću bilo važno van košarkaškog terena: porodica, prijatelji, Beograd, buzuki, kao i simboli porodičnog grba: pčela, golub i koš.

Ono što je upečatljivo jeste da se u svakoj njegovoj priči prepoznaje doslednost s kojom je koračao kroz život visoko uzdignute glave.

U drugom delu knjige portret Dušana Ivkovića doslikali su njegova porodica i njegovi prijatelji. Oni su rečima ispunili tišinu koja ostaje posle svakog odlaska i time su nas uverili u to da veliki ljudi nastavljaju da žive i kada poslednja pčela napusti njihova nedra.

„Za mene su oduvek najveća motivacija bili NEUSPEH I PORAZ. Mnogo puta sam posle poraza trpeo salve kritika, koje su neretko bile i neukusne. Često su raznorazni mediji bili puni najgorih mogućih reči o mom radu, ali to je uvek dolazilo posle nekih iznenađujućih poraza, kojih je kod mene, srećom, bilo vrlo malo. Toliko malo da bih jedva mogao i da ih se setim. Najbolji lek za takve stvari bio je rad.“

Aleksandar Miletić je rođen 9. avgusta 1972. u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Autor je više knjiga, filmova i TV serijala inspirisanih sportom. Po njegovoj knjizi Džez basket snimljen je igrani film Bićemo prvaci sveta i dokumentarni TV serijal Put do svetskih šampiona. Osnivač je i direktor producentske kuće Cinnesport. Kolumnista je dnevnog lista Politika

Knjiga Dušan Ivković: Moj krst, moja priča dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije, a ovom prilikom – u saradnji sa Vulkan izdavaštvom, organizovali smo i GIVEAWAY u kojem možete da dobijete 3 knjige Dušan Ivković: Moj krst, moja priča Aleksandra Miletića! U nastavku pronađite Instagram post u kojem se nalaze svi detalji prijave:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WMAN (@wmanmagazine)

Comments