Još otkako je 20. decembra 2019. godine održana premijera prve sezone Netflixove serije The Witcher, fanovi nestrpljivo iščekuju nastavak svetski popularne akcione SF priče. Pod autorstvom producentkinje Lauren Schmidt Hissrich, a zasnovanoj na knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog, The Witcher smo dobili nakon jedne filmske adaptacije, TV serije The Hexer (2002), i brojnih društvenih i video-igara. Sa druge strane, otkako je serija prvi put prikazana, franšiza se proširila i na serijal grafičkih romana i animirani Netflix film The Witcher: Nightmare of the Wolf, dok je igrana prequel serija, The Witcher: Blood Origin, trenutno u razvojnoj fazi. Sigurno je reći da The Witcher stvara svoj univerzum, a fanovi ne mogu biti srećniji. Ipak, žele da druga sezona Netflixove serije što pre stigne.

To će se uskoro i ostvariti. Konačno ćemo saznati dokle su dogurali Geralt od Rivije, kog tumači Henry Cavill, i junakinje Yennefer od Vengerberga (Anya Chalotra) i Ciri (Freya Allan). Ako ste i vi obožavalac ove fantastične serije, sigurno će vas interesovati nekoliko bitnih informacija koje smo saznali o njenoj drugoj sezoni.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Witcher (@witchernetflix)

Kad će biti prikazana?

Budući da je serija centrirana oko magičnog lovca na čudovišta, Geralta, koji na svom putovanju neprestano naleće na nesvakidašnja natprirodna bića, razumljivo je da je vremenski razmak između dve sezone duži. Produkcija i CGI efekti oduzimaju mnogo vremena i novca, a fanovi iščekuju najbolju moguću verziju priče. Snimanje druge sezone je prekinula i pandemija korona virusa. Uprkos svemu ovome, nove epizode uskoro stižu, jer je poznat zvanični datum premijere druge sezone, a to je 17. decembar 2021, skoro dve godine od premijere prve.

Comments