Iako je Kanye u poslednje vreme više u žiži javnosti zbog svoje ličnosti i privatnog života, nego zbog umetnosti i muzike, ne možemo poreći njegov uticaj na muzičku scenu – i to ne samo u potkategoriji rep muzike. Kanyeovi albumi poput 808’s & Heartbreak i My Beautiful Dark Twisted Fantasy danas se smatraju kultnim, u svakom smislu. Isprva neshvaćen 808’s & Heartbreak zaslužan je za formiranje čitavog muzičkog podtalasa, čiji su predvodnici Tyler The Creator i Frank Ocean, dok je My Beautiful Dark Twisted Fantasy ostao upamćen kao jedan od najboljih albuma svih vremena. U poslednjih nekoliko godina, Kanye nam je predstavio albume koji nisu dobili preterano visoke ocene kritičara, niti preterano oduševljenje od strane publike, ali ono čime Kanye jeste oduševio su listening partyji povodom albuma, kao i Nedeljne mise koje je organizovao.

Ono čemu se pored izlaska albuma “Donda 2” svi Kanyeovi fanovi raduju je i premijera dokumentarnog filma o njegovoj karijeri i životu, koji je najavila produkcijska kuća Netflix. Ovaj dokumentarac pod imenom “Jeen-Yuhs”, koji je snimljen kao trilogija, na Netflixovoj streaming platformi možemo očekivati u februaru ove godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ye (@kanyewest)

Fanovi se nadaju da će upravo ovim dokmentarnim filmom svet konačno shvatiti muzičku genijalnost Kanyea Westa, koja ponekad ostaje u senci njegovih privatnih problema. Iako je deo Kanyeovog imidža postala i njegova turbulentna ličnost, trebalo bi da se vratimo korak unazad i posvetimo njegovoj muzici, čiji tekstovi nam zapravo govore više od njegovih reči i dela. Umesto što se fokusiramo na njegovu javnu pojavu sa novom devojkom, glumicom Julijom Fox, ili pak na javni kraj njegovog braka sa rijaliti zvezdom Kim Kardashian, trebalo bi konačno da se vratimo Kanyeovom kreativnom stvaralaštvu, koje opstaje, napreduje i menja iz godine u godinu.

Svi verni fanovi nadaju se da će Kanye ponovo pronaći put ka muzici koja ga pokreće, i ponovo objaviti album koji će preokrenuti rep scenu naglavačke, te bez obzira na sve što se do sada dogodilo, iznova sa nestrpljenjem očekuju najnoviji najavljeni album. Čak i onda kada ga ne volimo, kada smatramo da su njegovi stari hitovi bolji od novih, Kanye uspeva da nas iznenadi, iznova uvuče i pokaže nam da je zapravo sve vreme bio korak ispred nas. “Donda 2”, spremni smo za tvoju premijeru!

Naslovna fotografija: instagram.com/kanyewest

Jovana Pantić

Comments