Već dugo, fanovi željno iščekuju debi album američkog kantri repera Lil Nas X-a, a to će se uskoro konačno i desiti. Album pod nazivom Montero biće objavljen 17. septembra što je najavljeno u tizer videu koji uključuje i segment nove pesme mladog muzičara. Na društvenim mrežama, Lil Nas X je stvaranje albuma opisao kao “terapija”, dodavši da je naučio da “ne može kontrolisati to kako ga drugi doživljavaju, šta može da uradi i kuda da ode”. Shvatio je da je jedino mišljenje koje je važno, zapravo, njegovo.

Tri prethodno objavljene reperove numere, pod nazivom Industry Baby, Montero (Call Me By Your Name) i Sun Goes Down pojaviće se na Monteru, koji stiže nakon EP-ja 7 iz 2019. godine. Nedavno, u YouTube seriji Kerwin Frost Talks, Lil Nas X je razgovarao o stvaranju albuma. Pevač je izjavio da ne želi samo da snima spotove koji privlače pažnju, već da stvara muziku koja će ostvariti uticaj na generacije.

“Sve se povezuje u jedan mali svet koji je veoma kohezivan”, rekao je i dodao da je Montero vrlo direktan i da predstavlja njegovo viđenje budućnosti, prošlosti, sadašnjosti; njegovo stanje u ljubavi, porodici, karijeri. “Zaista želim da slušaoci upoznaju Montero, koji je svakako ima dublji smisao, ali i dalje obiluje dens elementima”.

Lil Nas X je svetsku slavu stekao prošle godine sa kantri rep singlom Old Town Road, koji je pratio pomenuti EP 7, koji je bio nominovan za 6 Grammy nagrada. Remix Old Town Road napravili su Billy Ray Cyrus, BTS, Cupcake, Lil Wayne i Young Thug i Mason Ramsey. Pesma se na 1. mestu Billboard Hot 100 zadržala 19 sedmica, postavivši novi rekord za vreme provedeno na vrhu liste (stvorene 1958. godine).

Comments