Nintendo Switch je nesumnjivo jedna od najprodavanijih gejming konzola svih vremena, a njenoj popularnosti doprinose inovativne video-igre koje nas, taman kad pomislimo da smo sve videli, iznova oduševljavaju. Ako je Switch nešto dokazao, to je da je konzola definisana onim što na njoj možete igrati, a sa toliko velikim izborom kvaliteta, bilo je teško izdvojiti najbolje Nintendo Switch video-igre. Ako ih još uvek niste igrali, predlažemo da taj propust odmah ispravite. 

Metroid Dread

Skoro dvadeset godina je prošlo od poslednje 2D Metroid video-igre, pa su očekivanja za Dread bila veoma visoka. Srećom za fanove, Dread je oduševila na svakom nivou, donevši nam “uglađenu” 2D avanturu sa nekoliko novih tipova oružja i mogućnosti bez kojih je franšiza sad postala nezamisliva. Sa visokom produkcijom, neverovatnim dizajnom koji igrača lagano vodi kroz koridore lavirinta, i sa nepokolebljivom, unapređenom verzijom junakinje Samus Aran, Metroid Dread je skoro zaboravljenu franšizu vratila u Nintendo gejming orbitu. 

Hades

Borba kroz podzemlje Had iz grčke mitologije je izazovna i nemilosrdna, ali je svaki neuspeh nagrađen na jedinstveni, uzbudljivi način. Umesto što samo beležite svaki gubitak i prelazite na sledeći, momenti između svakog pokušaja stavljaju odlično pripovedanje igre Hades u prvi plan, dajući vam priliku da saznate više o njenim šarmantnim likovima, ali i da bolje upoznate, kao i da poboljšate mogućnosti i oružje Hada, princa podzemlja. Ovo je smislena mešavina progresa i beskonačno ponovljivih pokušaja bekstva, maestralno usklađena sa fantastičnim pisanjem, umetnošću i akcijom – što Hades bez pogovora čini neizostavnim primerom must-play Nintendo Switch video-igre. 

Mario Kart 8 Deluxe

Opustite se sa društvom uz ovu neverovatno zabavnu igru zbog koje ćete se smejati, vikati, pa čak i psovati – sve u svrhu zabave. Možete birati svog trkača iz čitavog dijapazona svetski omiljenih junaka iz Super Mario i drugih gejming franšiza i trkati se do mile volje po vizuelno impresivnim scenografijama. Pored klasičnih trka, Mario Kart 8 Deluxe nudi i borbene nivoe, koji uključuju favorite Balloon Battle i Bob-omb Blast. Ovo je jedna od ubedljivo najprodavanijih Switch video-igara, prodavši oko 50 miliona primeraka širom sveta. Mario Kart 8 Booster Course Pass će doneti još 48 novih kartig staza do kraja 2023. godine. 

Animal Crossing: New Horizons

Puštena na tržište pred pandemiju korona virusa, Animal Crossing: New Horizons je gejmerima širom sveta donela preko potrebni beg od izazovne svakodnevice. Rutina i istraživanje igraju jednako bitnu ulogu dok planirate svoje savršeno ostrvo, stvarate prijatelje (ili neprijatelje) sa svim svojim seljanima, pa pozivate saborce u svoju utopiju kako bi razmenjivali dobra i tajne. Igra je briljantna u svojoj jednostavnosti i podstiče igrače da redovno obavljaju kućne poslove, dekorišu ili renoviraju celokupne zemljišne parcele, ili da provedu sate i sate pokušavajući da upecaju retku ribu ili pronađu određeni sezonski predmet. Verovali ili ne, u Japanu je ovo najprodavanija video-igra svih vremena, i 16. najprodavanija u istoriji video-igara.

Super Mario Odyssey

Masterclass 3D platforme, Super Mario Odyssey naizgled jednostavno inkorporira sve najbolje element svake Super Mario igrice, ali sa čitavim portfolijom nove gameplay mehanike – kako bi kreirala nešto ujedno nostalgično i smelo. Novi igrači će uživati u avanturi po vividnim, enormnim svetovima, dok će se veterani zadržati i nakon završetka kako bi otključali stotine novih izazova. Super Mario Odyssey je čista radost i definitivno jedna od najboljih video-igara ove franšize.  

Super Smash Bros. Ultimate

Ova igra je baš ono što i njen naziv implicira – ultimativna inkarnacija skoro svih Nintendo video-igrica u poslednjih dvadeset godina. Kao sveobuhvatna proslava Smash Bros, puna je boraca i nivoa – više nego ikad pre. Učetvoro se međusobno možete boriti sa svojim prijateljima, birajući voljene likove iz raznoraznih franšiza: tu su Mario i družina, Pokemoni, Kirby, Samus, Link, Zelda, junaci pomenute Animal Crossing itd. Možete se odlučiti i za 1-player Spirits svet, koji traje 20+ sati gde ćete se neprestano boriti sa bossovima i otkrivati nepregledne, zadivljujuće svetove u kojima ćete se, izvesno je, izgubiti.    

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Mnogi kažu da je ovo najbolja Nintendo Switch video-igra svih vremena. Ne možemo sporiti, Zelda franšiza je vapila za drastičnom promenom, a Breath of the Wild donosi upravo to – u vidu nemerljivog osećaja slobode u vašem dlanu. Kazuje epsku priču o Zeldi i Linku dok lutate i borite se kroz prelepi, porušeni Hyrule. Igrica je ponovo kupila stare, ali i dobila nove fanove franšize, koji ne mogu da iščekaju i njen nastavak The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, koji će biti dostupan na tržištu u maju 2023. godine. 

Naslovna fotografija: instagram.com/pantalladeljuego

Dušan Veselinović

Comments