Možete uživati u prazničnoj atmosferi i da ne gledate tipične božićne filmove, a pod tim mislimo na Hallmarkova ostvarenja sa predvidivim scenarijom. Srećom, postoje i vrlo kvalitetni akcioni filmovi koji se odigravaju u vreme Božića, ali to uopšte nije njihova poenta…

Die Hard

Nijedna lista akcionih filmova ne može da prođe bez Die Hard. Glavnu ulogu tumači neprevaziđeni Bruce Willis. On igra policajca koji dolazi u Los Anđeles na prazničnu proslavu firme svoje supruge. Sva sreća, pa se John McClane (Bruce Willis) našao u hotelu gde se održava proslava, jer za vreme proslave, hotel zauzimaju nemački teroristi. Njihov vođa je Hans Gruber, koga tumači neverovatni Alan Rickman. McClane ostaje sakriven i pokušava da spasi čitavu situaciju. Iako ovo nije tipičan božićni film, svakako se mora naći na vašoj listi, prosto zato što predstavlja filmski klasik.

The Long Kiss Goodnight

Pratimo nastavnicu Samanthi Caine koju igra Geena Davis. Samantha proslavlja Božić sa svojom porodicom i naizgled je u pitanju običan božićni film… ali je u stvari daleko od toga, jer sledi nesvakidašnji obrt. Protagonistkinja ima amneziju i počinju da joj se vraćaju sećanja njenog prošlog života u kom je bila svirepi ubica za američku vladu. Nakon što u sopstvenoj kući pokušava da je ubije potpuni stranac, Samantha angažuje privatnog detektiva kako bi probala da otkrije pojedinosti kojih se ne seća, a krucijalno je da ih se seti kako bi preživela.

Comments