Izgleda da je Netflix rešio da ima monopol nad svim sportskim događajima, pa će nakon serije Formula 1: Drive To Survive snimiti seriju koja će se fokusirati na svetske prvake u tenisu. Biće reći o svim Grand Slam turnirima – Australian Open, Roland-Garros (French Open), Wimbledon, US Open – kao i o ATP Tour, WTA Tour ATP Media. Najavljeno je da će snimanje početi već ovog meseca.

Priču o svetskim prvacima tenisa će predstaviti isti producenti kao i za seriju o Formuli 1. Zasigurno će preneti svoju formulu za uspeh i na predstojeću seriju. Reč je o producentskom duetu James Gay-Rees i Paul Martin.

Da podsetimo, Gay-Rees je učestvovao u pravljenju raznih dokumentarhih ostvarenja kao što su Exit Through The Gift Shop, Senna, Ronaldo, Diego Maradona, to Amy and Oasis: Supersonic. A ako imate slobodnog vremena preporučujemo da pogledate bilo koji od ovih dokumentaraca, jer zaista vrede.

Martin je sarađivao sa Gay-Reesom na nekoliko dokumentaraca, tako da je već poznato da njih dvojica važe za veoma uspešan tim.

Serija će biti fokusirana na ono šta se događa “iza zavese”, na privatnim pričama tenisera i snimcima do kojih je teško doći – tako da ćemo zasigurno dobiti nešto kvalitetno.

S obzirom na to da snimanje tek počinje i da su kamere trenutno na Australian Openu, ne možemo tačno znati kada će serija moći da se pogleda na Netflixu, ali se pretpostavlja da će se to desiti 2023. godine.

Comments