Netflixova hit serija Squid Game navodno vredi skoro 900 miliona dolara u domenu vrednosti uticaja (impact value), prema dokumentima koja je pregledala software firma Bloomberg. Informacija nam stiže nekoliko dana nakon što je objavljeno da je ova južnokorejska serija postala najuspešniji Netflix sadržaj svih vremena – sa 111 miliona gledalaca na svetu otkako je premijerno prikazana 17. septembra ove godine. Squid Game je time pretekla seriju Bridgerton, koju je gledalo 82 miliona domaćinstava u prvih 28 dana na platformi. Produkcija za Squid Game je Netflix navodno koštala 21.4 miliona dolara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Squid Game (@squidgame__)

Vrednost uticaja od skoro 900 miliona dolara ne odražava koliki je prihod serija ostvarila. To je interna statistika koju Netflix koristi kako bi vrednovala sadržaj prema većem broju različitih standarda. Pojedini parametri koji se uzimaju u obzir podrazumevaju koliko gledalaca ju je pogledalo, ko ju je pogledao i koliko dugo. Bloomberg je istakao statistiku koja je pokazala da je Squid Game gledalo 132 miliona ljudi barem prva dva minuta serije, a u toku 23 dana nakon premijere. Netflix je obelodanio i da je 89% onih koji su počeli da gledaju seriju – pogledalo barem jednu epizodu.

Squid Game je brutalna, distopijska serija koja prikazuje takmičare koji se nadmeću u nizu igara za decu, a u nadi da će osvojiti novac i isplatiti svoje ogromne dugove. Takmičari bivaju ubijeni ako izgube bilo koju od igara. Ime serije je izvedeno od slično nazvane dečje igre iz Južne Koreje.

Comments