Objavljen je poslednji trejler za predstojeću FX televizijsku seriju Impeachment: American Crime Story, o kojoj, već nekoliko godina koliko je u pripremi, vlada velika pompa. Naime, serija će prikazati Clinton-Lewinsky skandal koji je 90-ih godina prošlog veka potresao Belu kuću. Novi trejler pruža detaljniji uvid u uloženi trud Linde Tripp da ljubavnu aferu između Monice Lewinsky i američkog predsednika Billa Clintona obelodani javnosti.

Mediji već nekoliko godina bruje o ovoj, trećoj sezoni svetski popularne krimi serije, a FX polako, ali sigurno, objavljuje nove informacije. Ovog meseca smo dobili poster glumice Beanie Feldstein (Lewinsky), a u novom trejleru debituje Clive Owen, koji je skoro pa neprepoznatljiv kao Clinton. Prethodne sedmice je objavljen video koji prikazuje glumicu Sarah Paulson kao Lindu Tripp, američku državnu službenicu koja je imala istaknutu ulogu u pomenutom skandalu 1998. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🤐 (@stary_night99)

Pored njih, u Impeachment igraju i Annaleigh Ashford (Paula Jones), Margo Martindale (Lucianne Goldberg) i Edie Falco (Hillary Clinton), ali i brojna druga i imena kao što su Billy Eichner, Judith Light, Cobie Smulders, Colin Hanks, Taran Killam, Mira Sorvino, Kathleen Turner itd.

Impeachment: American Crime Story je zasnovana na knjizi A Vast Conspiracy: The Real Story of the Sex Scandal That Nearly Brought Down a President Jeffreyja Toobina, a gledaoci će konačno steći detaljniji uvid u to šta se zapravo dešavalo u Beloj kući u drugoj polovini devedesetih kad je skandal obelodanjen. Naime, seksualna veza predsednika Billa Clintona (49) i stažistkinje Monice Lewinsky (22) trajala je od 1995. do 1997. godine. Clinton je 1998. održao TV govor u kom ističe da “nije imao seksualni odnos sa dotičnom ženom, gospođicom Lewinsky”. Dalja istraga je dovela do optužbi za krivokletstvo i do opoziva Billa Clintona od strane Predstavničkog doma SAD. Naknadno je oslobođen svih optužbi za opoziv, krivokletstvo i ometanje pravde na 21-dnevnom suđenju u Senatu. Clintona je sudija Susan Webber Wright optužila za nepoštovanje suda zbog davanja lažnog svedočenja u predmetu Paule Jones (u vezi s Monicom Lewinsky). Clinton je platio odštetu od 90.000 dolara. Njegova dozvola za bavljenje advokaturom je suspendovana u Arkanzasu na pet godina, a nedugo nakon toga, zabranjeno mu je iznošenje bilo kog pravnog predmeta pred Vrhovni sud SAD.

Comments