Kada uzmemo slobodne dane, mi se odmaramo fizički, psihički i duhovno. Da bi se zaista duhovno odmorili, treba naše oči da sklonimo od ekrana, a prste zaposlimo da vrte stranice umesto da skroluju. Zato vam predstavljamo 5 knjiga koje će vam sigurno ulepšati odmor, gde god on bio.

Sve crvenkape su iste

Marko Vidojković je oduvek bio surovo iskren, a to je nekad upravo ono što nam je potrebno. Mnogi ga nazivaju prostim, ali naš jezik u određenim žanrovima zaista to trpi. Kao što ne možemo da kažemo da je slobodniji rečnik uticao na poeziju i prozu Čarlsa Bukovskog, tako i ovde možemo da “progutamo” sve psovke koje je Vidojković stavio u svoje redove. Dinamična priča jednog pisca koji je zarobljen u limbu osiromašene kulturne scene ove države, sigurno će vam  držati pažnju do poslednje stranice.

Čovek po imenu Uve

Jedna topla ljudska priča za tople letnje dane. Potpuno lišena patetike, ova knjiga vas sigurno neće razočarati. Uvek je u komšiluku postojao stariji čovek koji je uvek zvao komunalnu, utišavao decu dok se igraju i kome je sve smetalo – to je upravo Uve. Jedan od retkih slučajeva gde ćete u jednom trenutku potpuno promeniti mišljenje o glavnom liku romana je kada se priča razvije i vi otkrijete tajnu koju krije njegovo poštansko sanduče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Branka | bookpage.jpg (@bookpage.jpg)

Ljudski rod – Kako smo sje*bali sve što smo mogli

Ovo je knjiga koja će potpuno da vam pobije stav da smo mi nebeski narod. U suštini, ovo je kratka istorija ljudskih neuspeha. Ako ste čuli vest koja se poslednjih dana vrti po društvenim mrežama u kojoj kažu da je beli nosorog koji je preživeo i dinosauruse i ledeno nije uspeo da preživi ljude i sad je on izumrla vrsta i pitali kako – ova knjiga će vam dati taj odgovor. Duhovit i sarkastičan osvrt na čovečanstvo od postanka sveta sigurno će vas zabaviti u vrelim letnjim danima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @soulfood.books

Comments