Pretpostaviću da ste okruženi ljudima koji vole kvalitetne serije i ako te iste ljude pitate da vam nabroje 5 najboljih, verujem da bi lista izgledala nekako ovako: Breaking Bad, The Sopranos, True Detective, možda Game of Thrones ali sigurno – The Wire. Svako ko je pogledao ovu seriju reći će vam, razrogačenih očiju i s previše entuzijazma: Moraš da gledaš tu seriju! Skoro 20 godina nakon premijere, The Wire se nalazi na svim listama najboljiha, fanovi su i dalje pod utiskom i mogu satima da razgovaraju na tu temu.

A sada, još jedna crime priča iz Baltimora stiže na HBO, a iza nje stoji genijalna ekipa. David Simon, autor jednog od najčitanijih trilera na svetu, Homicide, koji je preveden na skoro sve svetske jezik, ujedno i kreator serija kao što su The Wire, The Deuce i The Corner, rešio je da nas iznenadi novim projektom – We Own This City.

Ovo je serija bazirana na istoimenoj knjizi koju je napisao novinar Baltimore Suna, Justin Fenton. U toku istraživanja, Fenton je otkrio da je korupcija The Gun Task Force sektora, koji je sastavni deo policije Baltimora, zabrinjavajuća. Uz dosta istraživanja, Fenton je uspeo da uđe u samu srž priče i da napiše i krimi roman.

Glumačka ekipa je poznata svima koji su gledali The Wire, a videće mnogo poznatih lica poput Jamiea Hectora Delaneyja Williamsa, dok su ovoj kultnoj ekipi dodali još nekoliko genijalnih glumaca kao što su Jon Bernthal, kog pznamo iz Netflix serije The Punisher, i mladi glumac Darrell Britt-Gibson.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jon Bernthal (@jonnybernthal)

Slično seriji The Wire, događaji se odvijaju u Baltimoru, i u 6 epizoda će prikazivati situacije koje su se pre nekoliko godina odvijali u pomenutom gradu, koji je zadesio veliki moralni kolaps, podrazumevajući masovna hapšenja i uklanjanje velike količine droge sa ulica američkog grada.

Josh Bernthal je u središtu priče i glumi narednika koji je bio na čelu The Gun Task Force. Znamo da je Bernthal maestralan u tome da glumi antiheroja, zbog čega se radujemo da ga vidimo baš u seriji koju je kreirao David Simon.

Comments