Iz današnje perspektive, rokenrol život nam ujedno izgleda toliko glam da bismo odmah pristali da ga iskusimo, ali nas i plaši. Nije neopravdano što se period osamdesetih naziva seks, droga i rokenrol jer i životi muzičara su se u principu na to i svodili – što nije nikakva tajna. Popularni muzičari iz ovog perioda su živeli na ivici predoziranja i zatvorskih kazni – i skoro svim bendovima je ova karakteristika bila zajednička.

Osamdesete su kreirale mnogo kultnih bendova čije se pesme i dan-danas slušaju. Nakon što je Jimmy Hendrix otvorio vrata grupi fenomenu, svaka poznata ličnost je iza sebe imala verne fanove koji su bili spremni da počine svakakve ludorije. Muzičari se, međutim, prečesto nisu lepo ophodili prema svojim fanovima. 

Previše često se dešavalo da su članovi rok bendova bili nasilni prema svojim fanovima, ismevajući ih i iskorišćavajući činjenicu da žene lude za njima. Jedna od šokantnijih priča o tome kako su se muzičari ophodili prema svojim fanovima je incident koji se desio između frontmena grupe Poison (poznate po hitu Every Rose Has It’s Thorn) i devojke koja se slučajno našla u njihovom okruženju. Kada je basista pročitao u novinama da ih je član grupe Guns N’ Roses nazvao pozerima, Bobby Dall je prisutnu devojku gađao čašom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mötley Crüe (@motleycrue)

Ni bend Mötley Crüe nije zaostajao u skandaloznom ponašanju. Na Netflixu možete pronaći film The Dirt u kome je prikazan rokenrol život baš onako kako ga zamišljamo danas, a ime filma se u potpunosti uklapa u lifestyle članova ovog benda.

Dirty život Mötley Crüea

Mötley Crüe je karijeru započeo otprilike u istom periodu kao i Guns N’ Roses, koji su im bili glavna konkurencija na Billboard listama. Prva borba je bila imeđu singlova Welcome To The Jungle i Girls Girls Girls, a trajala je mesecima. Tenzija je rasla, a grupi devojaka je bilo sve više.

Comments