Ovo nam zvuči zanimljivo, a još nam je zanimljivije što su se producenti prisetili ovog pomalo zaboravljenog kinematografskog remek-dela iz 1972. godine, erotske drame oko koje je kružila kontroverza od produkcije do distribucije. Reč je o filmu Last Tango in Paris Bernarda Bertoluccija, u kom glavne uloge tumače Marlon Brando i Maria Schneider. Tako da – making-of serija ima mnogo materijala za istraživanje, od sirovih seks scena iz uncut verzije do ozloglašene scene silovanja, snimljene bez Schneiderinog pristanka.

Making-of serija o Last Tango in Paris biće bazirana na istoj strukturi Paramount Television Studios mini-serije The Offer, koja prikazuje dešavanja sa produkcije još jednog Brandovog filma koji premijerno prikazan iste godine – neprikosnovenog filma The Godfather. Kao fiktivne drame, obe serije planiraju da gledaocima pruže novi uvid u turbulentni začetak classic filmova, tako što će kazivati priču kroz oči onih koji su bili intimno uključeni u projekte. Što se tiče narativa Last Tango in Paris making-of serije, narativ će se vrteti oko Marije Schneider, Branda i Bertoluccija.

Radnja filma prati svežeg udovca, Amerikanca koji započinje anonimnu seksualnu vezu sa mladom Parižankom. Sirovi prikazi seksualnog nasilja i emocionalna previranja dovele su do međunarodne kontroverze koja je potegla razne nivoe cenzure. Bernardo Bertolucci ceo film satkao iz svojih seksualnih fantazija. Jednom je sanjao da prelepu bezimenu ženu na ulici i da potom ima seks sa njom, a da nikada nije saznao ko je ona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @whatmoovietowatch

Naravno da je film bio finansijski hit. Nasuprot uloženom budžetu od 1.25 miliona dolara, zaradio je 96.3 miliona dolara, postavši sedmi finansijski najuspešniji film 1973. godine. 

Comments