Betmen. To je pravi muškarac. Igraju ga najmuževniji glumci. Zato se i ceo svet pobunio kad je uloga dodeljena Benu Afleku. Poznata internetska šala kaže: “Budi svoj, osim ako možeš da budeš Betmen. Uvek budi Betmen”. Što da ne? Betmen je bogat, snažan, tajanstven, pravedan, ima najbolje igračkice, dobra kola, sjajne ženske, najboljeg drugara kome je kao stariji brat (ili otac), uvek se trudi da kriminalce vaspita, ali se ne libi da ih brutalno pogubi. I pametan je. Vrhnuski je naučnik i inženjer. Svaka bi ga majka za zeta.

Betmen, međutim ima i još jednu odliku pravog muškarčine, na koju se obično ne obraća pažnja. Posredi je Betmenova pećina (Batcave). To je ta arhetipska prostorija koju svaki pravi muškarac mora da ima. Mužjačka jazbina (mancave). Ima jedan srceparajući odlomak koji se širi internetom, a koji priča o muškoj ladici. U koju je kao mali stavljao sličice i krio seksi-časopise, a danas u njoj krije sitne evriće, kondome i u koju odlaže venčani prsten kad ide u “štetu”. Ljupko, ali glupo.

Svaki pravi muškarac mora da ima svoj prostor. Obično je to šupa pretrpana kojekakvim drangulijama koje ne prijaju ženskom oku. Tu su rastavljeni motor, stara veš mašina, komplet bubnjeva, pribor za roštilj, pribor za ekstremni sport (skije, ronilačka oprema, užad za planinarenje), raspareni alat, sekire, macole, koturovi žice, oljuštena prozorska okna, razdrndana fotelja, stare novine. To je najblaži oblik mužjačke jazbine. Žene će najčešće da izbegavaju da zađu tamo i zahtevaće da se taj krš sredi, što je odličan izgovor da se muškarac vikendom zaputi u svoju šupicu i tamo “sprema”. To se najčešće svodi na prebacivanje krša sa jednog mesta na drugo i dovlačenje novog krša. Šupe su u tom smislu nepraktične, jer se šire tako da će muškarac uskoro morati da izgradi ili zakupi novu, a žena nikad neće prestati da zakera. Podrumi su slične, najniži oblik jazbine.

013 O neophodnosti muške jazbine

Comments