Zimska moda za 2021. nudi savršenu kombinaciju elegantnog i udobnog. Kako svet postepeno iz režima rada od kuće prelazi u javne prostore, ljudi su u potrazi za odećom koja bez problema može da pregura tu tranziciju. Ove osnovne odevne komade dodajte u svoju zimsku kolekciju kako bi vam predstojeća sezona bila ugodna i topla.

Flis ili kargo prsluk

Prsluci besprekorno kombinuju modu i funkcionalnost. Meki flis je tkanina koja je u trendu ove godine zbog svoje nenadmašne udobnosti. Uparen sa majicom dugih rukava, flis prsluk vam daje dovoljnu dozu topline, što ga čini odličnim za rane zimske mesece. Sa druge strane, kargo prsluci sadrže mnoštvo džepova, što ih čini popularnim komadom muške zimske mode, za aktivnosti poput planinarenja, pecanja ili kampovanja. Prsluk sa džepovima takođe može da vam pruži robusnu privlačnost na otvorenom i u svakodnevnim aktivnostima.

Pleteni džemper

Trikotaža je stigla do modnih pisti 2021. godine, pozivajući muškarce da obuku ovaj bezvremenski sofisticirani odevni komad. Džemperi ove sezone nisu isto što i glomazni komadi davnina. Lakši su po težini i napravljeni za slojevite kombinacije. Pleteni džemper obucite ispod džins jakne za neobavezan izlazak ili ga uparite sa kakijem i mornarskim kaputom za poseban praznični događaj. Ovi džemperi su oličenje “ležerne prefinjenosti”. Ne možete pogrešiti sa klasičnom bež nijansom koja omogućava da svi detalji ovog prepoznatljivog pletenog uzorka zablistaju. Za suptilniju notu sofisticiranosti, možete se odlučiti i za crni džemper, gde se detalji pletiva ne ističu toliko.

Mornarski kaput

Mornarski kaput je prvobitno bio namenjen britanskim i holandskim mornarima u 18. veku. Izgled je ubrzo usvojila američka mornarica. Mornarski kaputi su dobili svoje ime po pilotskoj vunenoj tkanini ili tkanini “P” od koje se tradicionalno prave. Moderni mornarski kaputi obično sadrže od 60 do 100 posto vune kako bi se obezbedila dovoljna količina topline i udobnosti. Ovi svestrani kaputi čine izvanredan proizvod za 2021. sa svojom sposobnošću da neprimetno prelaze iz ležernog u elegantan. Crna, tamnoplava i siva su najčešće boje za kapute od graška, što olakšava nošenje ovog elementa preko svake odeće.

Pletene polo majice

Polo komadi tradicionalno imaju pique pamuk, ali se transformišu za hladne vremenske mesece. Teksturirane pletene polo majice su u trendu sa raznim bojama i dizajnom za sezonu 2021. Preklopljena kragna je prepoznatljiva karakteristika, ali detalji se veoma razlikuju. Pletene polo majice možete pronaći sa dugmadima ili rajsferšlusima na izrezu. Uparite ih sa chino pantalonama za idealnu, svakodnevnu radnu odeću.

Ažurirajte svoj stil za zimsku sezonu 2021. sa ovim trendy predlozima i imaćete osnovne odevne komade koji su vam potrebni za kreiranje upečatljivog izgleda za bilo koji događaj. Od ležernih poslovnih sastanaka do prazničnih zabava, s ovim komadima nećete pogrešiti.

Naslovna fotografija: instagram.com/creativeinspomagazine

Dušan Veselinović

Comments