Vreme je da pripremite svoju odeću za zabave, jer su proslave kraja godine zvanično u punom jeku! Sigurno ste već počeli da pričate o prazničnim okupljanjima i žurkama, a možda se ih već i organizovali čim smo zakoračili u decembar. Znate već ona klasična pitanja – gde ići, šta videti i šta obući u ovim prilikama. Praznici su zamišljeni da budu zabavni, topli i radosni, što često i jesu, bilo da planirate da se obučete u punom prazničnom odelu, opuštenoj eleganciji ili jednostavno za večernju kućnu zabavu. Ako se mučite da pronađete inspiraciju u tome šta treba da obučete tokom prazničnih okupljanja, u nastavku smo pripremili listu naših omiljenih stajlinga.

Plišani sako

Ako vam pravila formalnog oblačenja zvuče zastrašujuće, utešite se činjenicom da su ona zapravo veoma jednostavna, pod uslovom da pratite nekoliko koraka. Plišani sako je naš laki favorit kada je u pitanju oblačenje za proslave, a jedna od njegovih prednosti je i raznolikost uklapanja, jer ga možete ukombinovati uz crne pantalone, belu košulju, lakirane cipele, i leptir mašnu. Isto tako, može se pronaći u najrazličitijim bojama, pa će odgovarati svačijem stilu.

Košulje sa printom

Košulje su sjajna opcija ako ne želite da izgledate previše formalno. Međutim, kako biste uneli malo karaktera u vaš stajling, predlažemo košulje sa printom, koje će vas istaći iz mase i pružiti jedinstveni izgled. Za dodatan opušteni efekat, otkopčajte nekoliko dugmadi i uključite lančić, narukvicu ili prsten kao dodatak. Ovaj tip košulje uvek možete upariti sa crnim farmerkama i chelsea čizmama od klasične ili prevrnute kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabian Lück (@fabianlueck)

š

Klasični “black tie”

Novogodišnja je noć, pa se pripremite da izgledate najbolje što možete. Ako već nemate smoking, predlažemo da uložite u jedan, jer je crni smoking klasičan komad, posebno ako se upari sa belom košuljom i leptir mašnom ili uskom kravatom. Oni su raznovrsni i šik, ali ih je lako iznova koristiti u nove ansamble i stajlinge koji odgovaraju događaju i vašem raspoloženju.

Kožne jakne

Ako ne volite odela, već ste više zainteresovani za malo opušteniju varijantu, onda se odllučite za stajling u crnom od glave do pete. Kožne jakne mogu da izgledaju podjednako luksuzno koliko i smoking, sa dodatnim benefitom odvažnijeg, jedinstvenijeg izgleda. Sigurni smo da svako od vas poseduje barem jednu kožnu jaknu, koja je nepogrešivi statement komad – a ako to nije slučaj, sada je prava prilika da uložite u ovaj komad.

Džemper

Nekada je dovoljno da se odlučite za klasičan, udoban komad kao što je džemper. Njega možete veoma lako da ukombinujete sa farmerkama, a savršen je za bilo koju kućnu zabavu ili proslavu, ili opuštenije okupljanje, gde oblačenje nije previše formalno. Džemper možete nositi uz elegantne pantalone, ali i uz džins – a on će se uklopiti kako uz košulju ispod, tako i uz sako ili kožnu jaknu. Jednostavno, ovaj komad moći ćete da nosite uz sve što smo naveli na listi do sada! Takođe, nakon što praznici prođu, džemper će vam ostati i kao omiljeni komad za svaki dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tsun Yuen (@tsunyuen)

Jedno je sigurno – za koji god od prethodnih komada da se odlučite, nećete pogrešiti. Sigurni smo da tokom praznične sezone želite da izgledate najbolje do sada, da se osećate dobro i potencijalno impresionirate njene roditelje i zato smo tu da osiguramo da praznična proslava ili večera prođu bez greške. Odaberite odevni komad po svom ukusu i uživajte u prazničnoj sezoni!

Naslovna fotografija: instagram.com/

Nenad Grubanoski

Comments