Kažu, a i istina je, da su cipele te koje pokazuju koliko muškarac ima stila i kakav je njegov modni ukus. Ne samo cipele, već celokupna obuća koju nosimo, budući da svakom autfitu da još bolji izgled i učini ga daleko atraktivnijim ukoliko odaberete one koje su u trendu i koje pristaju vašem ličnom stilu. Cipele su ujedno obuća koja može da “podnese” i dnevne i večernje kombinacije, što ih u svemu čini još savršenijima. Kad su već takve, trebalo bi da znate kako se ispravno neguju i održavaju.

cipele2 6 jednostavnih načina za održavanje kožnih cipela

Ne odlažite ih u kutije

Iako mnogi imaju ovu naviku, da obuću koju ne nose svakodnevno odlažu u kutije, kada su kožne cipele u pitanju ovo nije najbolja ideja. Izbegavajte da ih tako odlažete, jedino što možete da uradite jeste da ih stavite u vreću koja je od materijala i koja jeste namenjena njihovom odlaganju. U svakom slučaju, najbolje ih je držeti na otvorenom, na nekoj polici, kako ne bi dolazilo do spoljašnjih oštećenja kožea, a osim toga, to je jedini siguran način da ćete znati da su uvek na suvom mestu.

Kada su mokre brzo ih osušite

Ukoliko ih nosite kada je napolju kišno vreme ili su se pokvasile nekako drugačije, ono što je bitno jeste da ih odmah osušite. No, to ne znači da ih treba sušiti fenom, blizu neke peće ili drugog grejnog tela, jer tako možete da oštetite kožu ili đon i to trajno. Uklonite papirnom maramicom, novinama ili nekom suvom krpom višak vode, te ih tako odmah prosušite, a onda ih na nekom suvom, provetrenom mesto ostavite da odstoje i tako se osuše. Najbolje je da to bude neka prosorija koja je topla, ali da nisu blizu grejnog tela.

Comments