Previous
Next
389A8232 820x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite
389A8236 2 820x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove - i zašto bi trebalo da se priključite

Brkovi u novembru nisu samo brkovi. Oni su mnogo više – oni su pokret! Muškarci širom sveta namerno puštaju brkove tokom novembra, a njihov cilj je važan za sve nas. Evo zašto treba da se priključite ovoj akciji!

Da li ste čuli za Movember? U pitanju je pokret koji se tiče svakog muškarca i zbog kojeg vredi da postanete “brka”. Neminovna činjenica je da muškarci danas trpe ogroman pritisak, jer su granice onoga što vas čini “jakim” i “muževnim” oštre i precizno definisane, pa ako slučajno odstupite od toga, rizikujete da vas smatraju “slabićem”. 

Muškarci ne plaču, muškarci se nikad ne žale, muškarci trpe, muškarci se stide da govore o intimnim zdravstvenim problemima. Sigurno ste i sami primetili da naše društvo tako izgleda, a posledice toga su poražavajuće statistike o zdravlju muškaraca. Baš zato, potreban nam je pokret kao Movember! 

Šta je Movember i kako je započeo?

Movember je humanitarni pokret koji podstiče muškarce da puste brkove i neguju ih tokom novembra, kako bi podigli svest o zdravstvenim problemima, kao što su rak testisa, rak prostate i problemi mentalnog zdravlja. Objavljivanjem svoje fotografije sa brkovima, osvestićete i ohrabrićete druge muškarce da urade nešto dobro za svoje zdravlje – da se suoče sa tim da imaju problem, da zakažu pregled i potraže pomoć.

Pokret Movember je australijskog porekla i započeo je 2003. godine, kada su dvojica prijatelja, Travis Garone i Luke Slattery, odlučili da vrate brkove u modu – sa plemenitom misijom. Oni su sa tom idejom prišli svojim prijateljima i bili su zapanjeni što je njih 30 bilo spremno da prihvati izazov i pusti brkove. Ostalo je istorija!

Globalno, muškarci žive u proseku 5 godina manje od žena, i to iz razloga koji se uglavnom mogu sprečiti. Svi možemo da preduzmemo akciju da bismo živeli zdravije, srećnije i duže!

2 871x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

“Muški” je zakazati pregled - “muški” je potražiti pomoć!

Muškarcima ponekad nije prijatno da se otvore o životnim izazovima – ili misle da će opteretiti svoje prijatelje ako to urade. Možda se i vi tako osećate, pa je važno da znate: niko od nas se ne može sam izboriti sa problemima, sasvim je u redu potražiti stručnu pomoć. To ne znači da ste slabi ili nedovoljno muževni, već da ste hrabri i odgovorni – a to je ključna poruka Movembra!

Osim mentalnog zdravlja, ako pustite i negujete brkove tokom novembra, inspirisaćete muškarce da se bolje informišu o raku prostate i raku testisa. Rizik od razvoja raka prostate raste sa godinama, ali to ne znači da je to bolest koja pogađa samo starije muškarce. Rak prostate je drugi najčešći rak kod muškaraca širom sveta. Ukoliko imate 50 ili više godina, vreme je da uradite rutinski PSA test!

Prevencija je ključna i kad je reč o raku testisa. Najbolja stvar koju možete da uradite za svoje zdravlje je da svakog meseca uradite samopregled testisa, a ako vam se nešto ne čini kako treba, idite kod lekara.

Afrodita Men proizvodi za negu - brinite o sebi i posle Movembra!

Ukoliko želite da se pridružite Movembru, tokom novembra samo treba da pustite brkove – ali i da naučite kako da ih pravilno negujete. To znanje biće vam dragoceno i posle Movembra, jer brada i brkovi uveliko utiču na izgled i samopouzdanje! Briga o sebi ne čini vas manje muževnim – baš naprotiv!

Od čišćenja kože, podrezivanja i oblikovanja, do nege uljem, znamo šta može pomoći da vam brkovi uvek izgledaju besprekorno!

Afrodita Men linija proizvoda ima sve što vam treba za kompletnu negu brade i brkova. Predstavljamo vam 4 osnovna koraka za negu brkova ili brade, koja su laka i efikasna.

KORAK 1

Prvo, koristite Afrodita Men šampon za bradu koji će kožu i vlasište temeljno očistiti i umiriti. Obogaćen uljem zlatne jojobe, koje umiruje nadraženu kožu i štiti je od dehidriranja, ovaj šampon treba samo utrljati u brkove i bradu i isprati.

389A8310 50 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite
389A8310 7 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

KORAK 2

Drugo, kako bi vam brada i brkovi bili mekani i zavodljivo mirisali, posle pranja nanesite Afrodita Men balzam za bradu. Osim što olakšava raščešljavanje i oblikovanje, Afrodita Men balzam za bradu sadrži ulje zlatne jojobe, kokosa i makadamije, kao i pantenol. Ti sastojci oštre brkove i bradu, pretvarajući ih u svilenkaste i hidrirane!

389A8310 7 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

KORAK 3

Kako biste sebi pružili dodatni korak hidratacije, probajte Afrodita Men ulje za negu brade i kože. Dugoročno, Afrodita Men ulje će vaše brkove i bradu omekšati i pomoći im da rastu ujednačenije. Jedinstveni kompleks negujućih ulja organskog argana, zlatne jojobe i makadamije neguje sve vrste brade i daje dobar osećaj na koži.

389A8310 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite
389A8310 2 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

KORAK 4

Najzad, kao poslednji korak, ostaje vam oblikovanje - a u tome će vam pomoći Afrodita vosak za negu brade! Sadrži pčelinji vosak, karite maslac i negujuća ulja, koji krote i najneposlušnije brkove, dajući im željeni oblik, ali i intenzivnu negu. Afrodita vosak za negu brade spaja hidrataciju i funkciju, zbog čega ćete poželeti da nosite brkove i posle Movembra!

389A8310 2 819x1024 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

Hajde da zajedno bolje brinemo o sebi – i hajde da inspirišemo druge muškarce da malo više razmišljaju o svom zdravlju. Pustite brkove u novembru – i negujte ih uz Afrodita Men proizvode!

Screenshot 1 1 Zašto muškarci širom sveta tokom novembra puštaju brkove   i zašto bi trebalo da se priključite

Više o Afrodita Men liniji za negu brade pročitajte na sajtu, Instagram i Facebook stranicama.