Austin Butler je zvezda drugog nastavka filma Dune, a njegova modna izdanja dolikuju glumačkoj zvezdi u usponu. Nema sumnje da je Austin kralj odela, koje je postalo njegov zaštitni znak na crvenom tepihu. Ali, pre nego što pogledamo šta je sve nosio i inspirišemo vas, hajde da saznamo nešto više o mladoj holivudskoj zvezdi.

Ko je Austin Butler?

Austin je američki glumac koji je kao dete započeo karijeru kao u serijama na Nickelodeonu i Disney Channelu, zatim uspešno prešavši na “velike” uloge, zasluživši posebno priznanje za svoj portret Elvisa Presleyja u biografskom filmu Baza Luhrmana, Elvis (2022).

Rođen je 1991. u Anahajmu, u Kaliforniji, a svoje detinjstvo je opisao kao usamljeno, budući da je bio izrazito stidljiv. Više je voleo da svira gitaru i vozi skejtbord u svom dvorištu nego da se bavi sportom ili da se druži sa drugom decom. Njegovi roditelji su se razveli kad je imao sedam godina, ali nakon burnog ponovnog braka njegove majke, Austin, njegova starija sestra i majka vratili su se kod oca. Butler je uporedio odnos svojih roditelja sa odnosom brata i sestre, jer je njegova majka nastavila da izlazi sa drugim muškarcima, dok je njegov tata živeo u njihovoj renoviranoj garaži.

Otprilike sa 11 godina je otišao na audiciju na koju se prijavio njegov polubrat. Uprkos tome što je sam sebe opisao kao introvert, završio je na audiciji i dobio je ulogu. Butlerova karijera se dramatično promenila 2018. godine, kad se pojavio u svojoj prvoj predstavi na Brodveju. Denzel Washington, zvezda predstave, promovisao je mladog glumca među holivudskim insajderima.

Austin Butler – zapažena modna izdanja

Igra proporcija

Tokom turneje povodom filma Dune 2, Austin nam je pokazao kako se u muškom odevanju može igrati proporcijama. Na njujorškoj premijeri filma, nosio je kratki beli sako sa crnom kravatom i pantalonama, što je pomalo nesvakidašnje.

S druge strane, u Londonu je otišao u drugu modnu krajnost. Nosio je dugi crni kaput sa naramenicama, koji je u kombinaciji sa jednostavnom belom majicom izgledao još efektnije.

Neprolazna klasika

Austin ne preza od nošenja odela na klasične načine, a ova dva njegova izdanja predstavljaju lekciju o tome kako izgledati elegantno. Prvo je braon odelo sa belom košuljom i kravatom koje je nosio na Masters of the Air premijeri u Los Anđelesu. Primetite kako je dužina rukava košulje tek nešto duža od rukava blejzera – baš kako treba.

Drugo klasično izdanje glumca je odelo sa leptir-mašnom koje je nosio na SAG nagradama. Neprolazni detalj u vidu mašne je adekvatno iskombinovan sa odelom boje vina.

Pomeranje granica

Mladi glumac je spreman i da eksperimentiše – na Vanity Fair zabavi je nosio satensku košulju sa dekoletom i mašnom, što je komad koji muškarci ne nose često.

Oduševilo nas je i njegovo retro izdanje – odelo sa krupnim dezenom i košulja sa ogromnom kragnom, što je nosio u modnom editorijalu.

Svoj na svome

Najzad, osvrnuli smo se i na njegova ležernija izdanja i očigledno mu najviše prijaju. Paparazzo fotografi su ga fotografisali sa devojkom Kaiom Gerber u šetnji, a nosio je “radničku” košulju i matching Birkenstock Boston klompe.

Austin možda najbolje izgleda u bajkerskoj kožnoj jakni, koju je nosio više puta, a pristaje mu kao “salivena”.

Pročitajte i ovo: Jacob Elordi u odevanju spaja smelost i klasiku – a dokaz su ovi autfiti

Naslovna fotografija: instagram.com/austinbbrasil

Božica Luković

Comments