Prikupljanje odeće i izgradnja “kapsula garderobera” ne bi trebalo da bude težak zadatak. Ono što treba da uradite je da kao prioritet stavite univerzalnost, kao i da birate neutralne komade koje ćete moći da mešate i kombinujete svakog dana, a da ne uložite mnogo truda i napora u biranje dnevnog stajlinga.

Iako ovo zvuči dovoljno jednostavno, u realnosti su stvari malo drugačije. Mnogi brendovi danas previde stvari koje čine jedan komad odeće dobrim i nosivim. Materijali često nisu dovoljno dobri, odeća nije dobro krojena, ili jednostavno pokleknu aktuelnim trendovima i često proizvode odevne komade koji su u jarkim bojama i sa printovima – nešto što neće baš svako nositi.

Zbog toga smo danas odlučili da vam kažemo koja bazična odeća za muškarce se može nositi svakog dana, i koje komade ćete s lakoćom kombinovati i za posao, i za izlazak, ili druge aktivnosti.

Bazična odeća za muškarce – sa kojim komadima početi?

Relaxed fit chino pantalone

Pantalone su glavni deo svakog vašeg stajlinga, tako da vam je potrebno nešto što ćete moći da nosite i za posebnu priliku i u opuštenijoj, svakodnevnoj varijanti. Zato je važno da odaberete klasičan i bezvremenski komad, kroj i boju koji će vam se uklopiti uz većinu odeće u garderoberu. Jedne od takvih su upravo chino pantalone u relaxed kroju, koje bi svaki muškarac trebalo da ima. Ne samo da su udobne i pogodne za nošenje svakog dana, već će vam poboljšati svaki stajling, čak i ako se preterano ne potrudite.

Massimo Dutti chino relaxed 850 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Minimalistička majica

Minimalističke majice ili majice bez ikakve šare su još jedan od bazičnih komada koje bi svako trebalo da ima. Preporučujemo da sakupite kolekciju od nekoliko različitih bazičnih boja, kao što su siva, bela, krem i crna, ali uvek možete odabrati i drugačiju varijantu poput bordo ili tamnozelene – jer su to univerzalne boje za nošenje.

ZARA basic majica medum weight 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Prsluk na raskopčavanje

Iako možda nije za svakoga, prsluk je odlična opcija ako volite opušteniji i malo više sportski izgled. Njega možete kombinovati uz svoje omiljene farmerke, ili čak pomenute chino pantalone, a ispod njega možete nositi džemper ili duksericu (sa ili bez kapuljače). Prsluk je dovoljno jednostavan da ga možete u svakom trenutku izvaditi iz ormara i krenuti napolje, a da se ne brinete da li izgledate loše.

Antony Morato Prsluk 850 e1675168527599 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Jednostavni kišni mantil

Za mantil se može reći da je glavni komad odeće u svačijem garderoberu – bilo muškom, bilo ženskom. Svaka osoba bi trebalo da poseduje barem jedan mantil, jer je veoma univerzalan i možete ga nositi i po hladnijem i toplijem vremenu. Naravno, izbor boje ostaje na vama, ali preporučujemo da odaberete mantil u kamel boji ili svetlijoj bež, ali je opcija uvek i teget i crna. Svakako, ovo je komad koji će vam dobro doći, i koji je vredan novca, jer su opcije za kombinovanje sa njim bezgranične.

ZARA kisni mantil relaxed fit 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Svakodnevna Oxford košulja

Oxford košulja je možda i jedan od najbitnijih odevnih komada na ovoj listi, jer je ključni dodatak svakog savremenog garderobera. To je slučaj zato što se može prilagoditi velikom broju različitih stajlinga, i može se veoma lako uklopiti i sa letnjim šortsom, i sa formalnim pantalonama. Bilo da je nosite sa blejzerom, ispod džempera ili bez ičega preko, ovo je komad za kojim ćete najviše posegnuti prilikom oblačenja.

ZARA oksford kosulja 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Monohromatska dukserica sa kapuljačom

Dukserica sa kapuljačom je glavni odevni komad kežual načina odevanja, i tako je već decenijama unazad. Dodavanjem ovog komada u dnevni autfit će vam momentalno pružiti sportski izgled, i svaki stajling možete da učinite da izgleda kežual. Ipak, opušteni izgled ovih dukserica ima i svoj limit, barem kada je u pitanju njihovo kombinovanje. To ne znači da ih ne možete nositi sa pantalonama, košuljama i sličnim komadima – kako biste stvorili smart-casual izgled, a da ne žrtvujete komfor.

ZARA dukserica sa kapuljacom 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Dukserica sa kragnom i rajsferšlusom

Za period između godišnjih doba, pletivo i dukserice su komadi bez kojih se može. Za moderan obrt na standardnu crew-neck duksericu, predlažemo da odaberete duks sa kragnom i rajsferšlusom. Njega možete da kombinujete sa farmerkama ili parom krojenih pantalona, a šta god da izaberete, nećete pogrešiti i nećete izgledati loše.

ZARA dukserica sa kragnom 7 bazičnih komada muške odeće koje možete da kombinujete svakog dana

Kada jednom otkrijete koja bazična odeća za muškarce vam odgovara, onda ćete uvek znati na kakve komade da se oslonite kada vam je potrebna obnova garderobera. Ipak, vredi napomenuti i to da je poenta bazičnih komada da izbegnete potrebu za konstantnom kupovinom nove odeće, jer su u pitanju bezvremenski komadi koje ćete dugo nositi i uvek kombinovati.

Naslovna fotografija: instagram.com/carchu10

Fotografije: zara.com/rs

Nenad Grubanoski

Comments