Svaki muškarac koji redovno putuje mora da ima pribor za brijanje, koji ćemu uvek biti pri ruci. Pitanje je samo šta ubaciti u neseser kada krećete na put, s’ obzirom na to da ste ograničeni prostorom, ali i uslugama pojedinih avio kompanija koje nedozvoljavaju da imate klasičan brijač u prtljagu.

Predstavljamo vam nekoliko proizvoda koji bi trebalo da se nađu u vašoj putnoj torbi.

Neseser

Pribor za brijanje bi trebalo da držite u posebnom neseseru, a ne da ga mešate sa gelom za tuširanje, kremom ili dezodoransom. Iako na tržištu postoji mnogo različitih modela nesesera, izaberite onaj koji ima više posebnih pregrada. Na taj način će vaša četka za brijanje, kao i brijač ostati nepromenjeni tokom putovanja.

cetka za brijanje Brijanje za poneti

Četka za brijanje

Postoji veliki broj kompanija koje proizvode četke specijalno namenjene za putovanja. One su uglavnom manje, napravljene od prirodne dlake, često jazavičje. Ručke su im napravljene od nekih materijala koji omogućavaju da četku držite i sa mokrim rukama, a da vam ne klizi. Najčešće se radi o imitaciji slonovače.

Krema za brijanje

Kada krećete na put, obavezno nabavite jednu od ovih krema, koje će vam biti lakše za upotrebu od običnih gelova za brijanje. One su obično upakovane u manje tube, sa količinom koja vam je dovoljna za nekoliko dana. Možda vam se učini da je ovo nepotrebno i da možete da ponesete i neku od onih koje koristite svakodnevno, ali na taj način rizikujete da vam se prospe po neseseru.

brijac Brijanje za poneti

Stipsa

Ovaj deo pribora za brijanje je deo tradicije prvih berberina, koji su stipsu koristili za zaustavljanje krvarenja prilikom brijanja. Dešava se često da se u brzini posečete, a to je posebno nezgodno ako se nalazite na putu. Tako je jedna od stipsi posebno dizajniranih za putovanje, neizostavan detalj u vašem neseseru.

Klasični brijač

Njega ponesite ako ne putujete u inostranstvo. Najbolji su klasični metalni modeli koji mogu da se rasklope i stave u neseser bez bojazni da će se polomiti ili oštetiti.

elektricni brijac Brijanje za poneti

Električni brijač

Za putovanje u inostranstvo, ovo je najbolje rešenje. Posebno za one koji imaju bradu, zato što je većina ovih aparata napravljena istovremeno za brijanje i trimovanje. Činjenica je da sa električnim brijačem nećete moći da se izbrijete kao sa običnim, ali ako vam treba “brzinsko” brijanje, onda je on prava stvar.

Pročitajte i ovo:

Zašto da vratite četkicu za brijanje u upotrebu

Olivera Denčić 

 

 

Comments