Eh, pa jesmo. Ali ne možemo da odolimo. Gledamo vas u obuću, kao što vi nas gledate u grudi. I više vas gledamo u obuću nego u predeo šlica. Taj primetimo samo ako je otkopčan, ili ako je na nekim baš glupim pantalonama. Šlic, međutim, ništa ne otkriva o onome ispod, koliko god da je otvoren, a obuća daje obilje informacija.

Nosite neke praistorijske cipele sa produženim pačijim kljunom, od čiste kože, italijanski model iz prošlog veka, verovatno zaostao iz neke od poslednjih kupovina u Trstu, ili u nekoj odavno nepostojećoj prodavnici kvalitetne italijanske kožne obuće, napravljene da traje večno. I prkosi modi. I dobrom ukusu. Pa, vas interesuju trajne vrednosti i suštinske stvari, otporni ste na gluposti i vodite svoj život na svoj način, ne hvaleći se i ne reklamirajući. Kosa je tu (ako je imate) da se šiša, a ne da se pravi frizura, odeća treba da ne steže i da bude praktična poput uniforme, a cipele moraju da budu udobne i razgažene, da bi čovek mogao stabilno da stoji na nogama, a i da unutra promrda prstićima kad mu nešto pričinjava zadovoljstvo. Vi ste na potpuno suprotnoj strani od kul (a možda i od kulturan) ali žena sa vama zna na čemu je i sa čim može da računa. Ako može da podnese pogled na te užasne cipele.

business man shoes on escalator Da li smo kučke što vas procenjujemo po obući?

Patike. O, ali ima toliko vrsta patika. One koje su nama grozne na prvi pogled, jer su nešto šiljate, ofarbane, ma nemoguće, nosite jer tripujete da ste fudbaler. Osim ako niste stvarno fudbaler, obujte neke pristojne jednobojne patike koje nisu špicaste nego okrugle. Aman.

Comments