Razmišljate se da li da pustite kosu da poraste? Pre nego što donesete ovakvu odluku treba da budete svesni da će vam biti potrebno mnogo strpljenja i živaca dok vaša kosa ne dostigne dužinu koju želite i dok ne naučite kako da je ukrotite. Takođe, na pojedinim radnim mestima je zabranjeno da imate dugu kosu, a drugi će čak preispitivati vašu muškost.

Pitate se da li se duga kosa dopada damama? Naravno, sve zavisi od individualnog ukusa žene. Ako vam duga kosa dobro stoji, odgovara vašem obliku lica, negujete je i izgleda uredno – žene će to smatrati privlačnim.

Argumenti da pustite kosu

Kratka kosa je postala norma među muškarcima od Prvog svetskog rata. Tada se ona povezivala sa vojskom, pa je postala simbol muževnosti. No, u 20. veku, slika o tome šta znači biti muško je počela da se menja. Dugokosi muškarci se izdvajaju iz većine i mogu izgledati i te kako seksi. Vaša duga kosa govori nešto o vama – a to je da se ne plašite da budete drugačiji, niti da dovodite u pitanje sopstvenu muškost. U tom smislu, duga kosa može biti pravi boost za vaše samopouzdanje.

U istoriji je kratka kosa, zapravo, bila simbol ropstva. To je bio način da se drugi narod potčini, a slobodni narodi, kao što su Vikinzi, Grci, Indijci – nosili su dugu kosu i to je bio deo njihove individualnosti. Tek u poslednjih sto godina se kratka kosa povezuje sa muškošću, a pre toga – duga kosa je bila simbol snage.

Duga kosa ne mora biti neuredna. Žene uglavnom imaju dugu kosu, pa izgledaju vrlo uredno. To uglavnom zavisi od toga kako ćete kosu održavati. Biće potrebno da kupite preparate koji sprečavaju pucanje kose, balzame, pakovanja. Više nećete moći da koristite jedan proizvod za pranje kose i tuširanje. Da, duga kosa zahteva da joj se posvetite, ali ako vam se ovaj izgled dopada, vredno je svake muke.

Nema nijedne žene koja neće pozavideti dugoj, negovanoj muškoj kosi. Zašto? Zato što je muška kosa jača. Slična stvar kao i sa trepavicama, muškarci imaju jaču dlaku. Kosa kod muškaraca je prirodno sjajna i na nju neće u toj meri delovati spoljašnji uticaji.

Comments