Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Moda i nega

Džentlmen da budem: Reći prave stvari

1/2

Postoje pitanja koja pravi džentlmen nikada ne postavlja: “Kako to da se vas dvoje (vas dve, vas dvojica) već znate?”, “Odakle mi je poznato vaše ime?”, “Ne možete da me se setite, zar ne?”, “Nećete mi zameriti ako pogledam markicu (na primer, na delu nečije odeće)?”, “Nameravate li, zaista da sve to pojedete?”.

Na nekoj zabavi, na prijemu ili na poslovnom sastanku jedan džentlmen upustiće se u razgovor sa svakom prijatnom osobom sa kojom se susretne. Ipak, da ne bi došlo do neke neprilike, razgovor započinje otvarajući neku prikladnu, nespornu temu. na primer, može reći: “Zgodna zabava zar ne?” ili “Baš lepo, zar ne, od našeg domaćina što nas je sve ovde okupio?”. U svakom slučaju, nije u redu da razgovor koji džentlmen započinje usredsređuje pažnju na njega samog. Ukoliko osoba s kojom započinje razgovor odgovori s nenameštenom ljubaznošću nastavlja s još nekoliko ovlašnih pitanja pomoću kojih će se konverzacija glatko nastaviti. Ipak, džentlmenu mora biti jasno da se jedino radi o početnom ispitivanju. Nikada, ili, bar ne dok razgovor već dobrano ne odmakne, neće zakoračiti ne neispitano tle- neće, na primer, potezati pitanje hrane ili posluženja, odnosno nedavnih nezgoda koje su zadesile firmu. Moguće je, naime, da tek pošto načne razgovor i o tim delikatnim stvarima ustanovi da se obraća poslodavčevom sinu ili nekome ko je u srdostvu sa domaćinom zabave.

Džentlmen uzvraća na dobijeni kompliment rečima: “Hvala vam… Lepo je od vas što mi to kažete“. kada mu prijatelj kaže: “Baš ti je lepa ta kravata” jedan džentlmen neće odgovoriti sa: “Šta, ta starudija? Gotovo da me je sramota da je nosim”. Takav odgovor može samo značiti da je onaj ko daje kompliment osoba sumnjivog ukusa.

kravata Džentlmen da budem: Reći prave stvari

Wannabe TV

Editors choice