Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Moda i nega

Evo kako da pronađete kolonjsku vodu koja odgovara vašem senzibilitetu

1/2

Tragate za onim signature mirisom? Za nečim sa čim će vas, vremenom, drugi povezivati i prepoznavati kao vašu jedinstvenu aromu? To je lepa zamisao, ali ipak – ne žurite. Na tržištu postoji veliki broj kolonjskih voda koje dobro mirišu, pa bi bila šteta da se opredelite za prvu na koju naiđete. Međutim, to može biti krajnje jednostavna odluka, ali – samo ako je doneta uz prethodno informisanje. Znajte – prvo morate da se zaljubite u miris, slušajte savet prodavca i pitajte bližnje za mišljenje, ali – i na kraju – morate da volite miris koji nosite. Ako sumnjate – nemojte ga kupovati.

Upoznajte se sa mirisnim notama

Time što znate osnovne note mirisa, možete ih povezati za posebno raspoloženje ili vibraciju koju želite da emitujete. Naravno, pojedine note podrazumevaju različite stvari za različite ljude, ali je i dalje jednostavno naći univerzalno zadovoljavajući miris koji vam je posebno primamljiv. Ako želite da se osećate prijatno, s onim osećajem koji vam se vraća kad osetite miris majčine kuhinje, možda vam aroma vanile može biti primamljiva. Ako, pak, želite da se osetite staloženo i samouvereno, onda je bolje da se opredelite za neki classy, tradicionalniji miris za sofisticiranije muškarce.

Razumite porodice mirisa i njihovu odgovarajuću sezonu

Različite mirisne note odgovaraju različitim periodima godine. Zimi, na primer, možete nositi arome duvana, kože i začina, leti – blaže zelene i aquatic arome, u toku jeseni – arome pačulija, mošusa i vanile, a u proleće – cvetne i citrusne arome. Da, mnoge od njih jednako deluju i u toku cele godine, ali na duže staze ne trošite ništa manje novca tako što ćete održavati nekoliko bočica i dodeljivati im “sezonalnost”, za razliku od korišćenja jedne bočice tri ili četiri puta brže.

Nemojte se plašiti da druge pitate koji miris nose

Kao što shazamujete pesmu koja vam se dopada, bez ustručavanja treba da pitate druge koji miris nose ako vam se zaista dopada. Uostalom, naneli su tu aromu baš iz tog razloga – ne da bi bili pitani, već da bi drugi u njoj uživali. Ipak, potrudite se da druga osoba ne stekne dojam da flertujete ili da ste, nadasve, jezivi. Pa, umesto “sjajno mirišeš”, recite: Hej, iz čiste radoznalosti, mogu li da te pitam koji je to parfem? Kad budete znali kakvi mirisi vam se dopadaju – i sa njima povezali njihove nazive, onda svaki možete istražiti – kako biste saznali zašto vam se dopada, ili našli nešto slično. 

Wannabe TV

Editors choice