Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Moda i nega

Evolucija muške nege: Od “Kamenka” do “Svilenka” (BLOG)

Od kamenog doba na ovamo, muško doterivanje je prilično evoluiralo. Sada, i ako hoćeš da izgledaš kao neki kamenko, tvoja ogromna kosa mora da bude čista, svilena, zdrava i negovana, a bradu ne možeš samo da pustiš kao pustinjak, nego moraš da je održavaš, pereš svaki put posle jela, češljaš, obuzdavaš potkresivanjem i parfimišeš. Nega i higijena su imperativ za savremenog muškarca, a to uključuje sve o čemu do pre nekog vremena niko nije vodio računa – čupanje obrva, hidriranje kože, manikir i pedikir, depilacija (šta vam je to sve trebalo?!)

Suviše gej? Pa, jeste. Gej zajednica je prva usvojila ženske metode negovanja i ulepšavanja i uticala na formiranje stava da nije muževan samo onaj ko izgleda kao medved, pećinko i šumar, već da je moguće imati negovan i sofisticiran izgled, a ne izgubiti ništa od muževnosti. Metroseksualnost je možda na gej granici, ali pošto su taj standard usvojili mnogi poznati muškarci (glumci, muzičari, sportisti), granice su izbledele i sve su bleđe. Više ne možete proceniti da li je neko gej, po tome što izgleda suviše doterano i nalickano.

Muški svet je osvojio pravo da se doteruje koliko god hoće, ali to pravo je, kao što to uvek biva – obavezujuće.

muška nega 1 Evolucija muške nege: Od Kamenka do Svilenka (BLOG)

Pa, ako vam brada nije uredna i doterana, kosa uvek čista, pazuha izbrijana (kao i intimni delovi) i ako ne odišete prijatnim mirisom i obučete majicu koju ste juče već nosili – gledaće vas popreko i žene i muškarci (žene vas možda neće ni pogledati).

Idemo dalje, obavezujućim putem doterivanja i muške lepote – pravo u teretanu. Ko ne ide u teretanu, prosto je nekulturan! Kao da je nepismen. Mada, među omladinom ima više nedovoljno pismenih mladića, nego onih koji ne idu u teretanu. Kult gramatičke kulture još nije izmišljen, ili je toliko redak i nepopularan, da nema šanse da postane mejnstrim. Zato doterivanje jeste postalo mejnstrim, na olakšanje savremenih žena, koje više ne moraju da podsećaju svoje momke da treba da se okupaju i obriju, a to što zaljubljeni par sada deli i sadržaj nesesera, donosi nove nivoe intimnosti.

“Dragi, daj mi časkom svoju pincetu, oštrija je!”

“Evo ja ću da ti očupam obrve, dušo, a ti meni posle depiliraj leđa.”

Muškarci su prihvatili negu, a kao da su tek uhvatili zalet – ima tu još ciljeva za dostizanje i prestizanje.

Možda će rezultat evolucije biti kupatilo po glavi člana porodice (za šta se molim svim srcem, svim bogovima Univerzuma), a nije mi strana pomisao da majka pozajmljuje maskaru od sina, a ne od ćerke tinejdžerke.

Fotografije: unsplash.com

Aleksina Đorđević

Wannabe TV

Editors choice