Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Zašto je britanski stil zakon u muškoj modi

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Zašto treba da radiš 100 čučnjeva dnevno

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

Greške koje muškarci prave u nezi kose (i kako da ih ispraviš)

1/2

Koliko teško može biti da se kosa neguje i održava kako treba? I to muška kosa i muška frizura? Trebalo bi da je prosto, ali izgleda da nije, jer su stručnjaci uočili da su ovo najčešće greške koje muškarci prave.

Korišćenje šampona 2 u 1

Ovo je ozbiljna greška, posmatrano sa stanovišta hemije i biologije. Evo zašto – svaka dlaka na glavi prekrivena je omotačem (kutikule), koji se “otvara” pomoću šampona, kako bi se dobro očistila od prljavštine. Posao kondicionera je da obavi vlaženje i “zatvori” kotikule. Zato, kad koristite šampon koji sadrži regenerator, ne uradite ništa. Jedan proizvod ne može da ima suprotna dejstva. Posledice su da kosa deluje čisto, ali se brže prlja. Jednostavno ćete popraviti ovu grešku – prvo operite kosu šamponom, a zatim nanesite balzam i pustite da odstoji dok se tuširate. Na kraju dobro isperite.

Ne negujete vlasište

Pranje kose nije dovoljno, potrebna vam je i nega vlasišta, naročito ako koristite gelove i ulja, koja mogu stvoriti iritaciju, sušenje kože vlasišta i perut. Pronađite nežno abrazivni proizvod, recimo sa zrncima jojobe, za meko pročišćavanje taloga koji se nakuplja na vlasištu, a postoje i maske za vlasišta.

Nosite neodgovarajuću frizuru

Možda imate super modernu frizuru, koju nose likovi iz vaše omiljene serije (Peaky Blinders), ali vam visoki undercut jednostavno loše stoji, jer vam uši štrče kao drške na loncu, a obrijani delovi lobanje su vam kvrgavi. Pronađite frizuru koja pristaje vašem obliku glave i lica i čija dužina prikriva nedostatke, umesto da ih ističe.

Wannabe TV

Editors choice