Kada je neko multitalentovan i podjednako uspešan na više polja onda je takvu osobu jako teško staviti u bilo kakve okvire i ramove. Malo je onih kojima ispred ili iza imena i prezimena ne mora da stoji titula i tačno navedena profesija, već je dovoljno samo reći ko je. Takav je slučaj i sa našim sagovornikom Boškom Jakovljevićem koji je u isto vreme maneken, televizijsko lice i modni dizajner. Zahvaljujući njemu i načinu na koji je radio mnogi mladi momci poželeli su da se bave manekenstvom. Opuštenim stavom, šarmom i širokim osmehom zauvek je izmenio tradicionalne percepcije izgleda i ponašanja muških voditelja. Bogato iskustvo stečeno u modnoj industriji povezao je sa istančnim osećajem za lepo pa godinama unazad kreira za poznate domaće brendove.

Iako gazi petu deceniju života to se na njemu ne vidi, a “večitu mladost” on ne održava plastičnom hirurgijom već redovnim odlascima u teretanu, vožnjom bickla, pozitivnim stavom prema životu, ljudima i stvarima koje ga okružuju. Inspiraciju pronalazi u muzici, modi, filmu i fotografiji a za Wannabe Man govori o medijskoj situaciji u našoj zemlji, modi i stilu, ali i o inspiraciji za svoju novu modnu reviju koju će predstaviti na prolećnom Fashion Week-u u Beogradu.  Boško Jakovljević je brend naše modne i televizijske scene od koga mnogo toga može da se nauči.

Bosko Intervju: Boško Jakovljević

WANNABE MAN: Sa Vašom pojavom na TV ekranima započela je nova era muškog voditeljstva, kako Vam se čini današnja medijska situacija kada su u pitanju muški voditelji?

BOŠKO JAKOVLJEVIĆ: Kao prvo hvala vam na komplimentu, mada sam i sam svestan da je naša ekipa donela mnoge novosti kada je u pitanju televizija, i da je sa našom pojavom nastupila nove era televizije. Ipak, ja ne bih analizirao samo muške voditelje, već televiziju kao mediji generalno. Čini mi se da je u poređenju sa vremenom kada sam ja počinjao televizija kao mediji stagnirala, i da se danas program kreira za prosečnog potrošača a da je osnovni postulat podilaženje publici, a sve se gotovo svelo na emisije u kojima se igra ili peva.

Bosko Jakovljevic Wannabe intervju 4 Intervju: Boško Jakovljević
Comments