Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Moda i nega

Intervju: Braća Burazeri, modni dizajneri

1/3

Da li ste čuli za Braću Burazere i njihov fenomenalni brend DechkoTzar? Sigurni smo da jeste, a ako niste, ovo je prilika da malo bolje upoznate ljude koji se kriju iza ovih fenomenalnih imena, Nikolu i Nenada Radojičića, sa kojima smo porazgovarali o samim počecima, novim originalnim projektima, ali i o planovima za budućnost.

WANNABE MAN: Sama imena vašeg studija i brenda dovoljno govore o vašoj kreativnosti i originalnosti. Kako se rodila ideja o nastanku brenda DechkoTzar?

BRAĆA BURAZERI: Dechkotzar je pesma benda Red Zmaja za koji smo radili logo i prve majice za koncert, na kojima je ispod logotipa pisalo Dechkotzar. Super su se pokazale, a kao neko ko je još od srednje škole i dana kada smo se bavili grafitima crtao i pravio originalne majice, rodila se ideja da imamo sopstveni brend. Nismo imali nikakve velike planove, već smo to radili onako “za sebe”. Vremenom je broj novih printova rastao, pa i broj prodatih majica – od kruga prijatelja priča se proširila na nove ljude i tako malo, po malo napravili smo nešto što danas možemo nazvati brendom.

Braca Burazeri Wannabe magazine intervju 5 Intervju: Braća Burazeri, modni dizajneri

U čitavu priču ušli ste, čini se, prilično skromno. Kada ste shvatili da će limitirana serija majica koje ste kreirali morati da preraste u pravu modnu liniju?

BRAĆA BURAZERI: Još to nismo dovoljno ozbiljno shvatili, čini nam se da svaki put kad nešto unapredimo i učini nam se da smo se popeli za koju stepenicu, vidimo koliko novih vrata ima još da se otvori.. Zapravo tek sad kad imamo radnju shvatamo koju to snagu i odgovornost nosi sa sobom. Od početka nam je bilo važno da svaki detalj bude urađen na najbolji mogući način i to je valjda bio put kojim smo došli do ovoga danas.

Braca Burazeri Wannabe magazine intervju 7 Intervju: Braća Burazeri, modni dizajneri

DechkoTzar nije samo jedna osoba, već je to čitava plejada ljudi. Ko je, po vašem mišljenju, pravi DeckoTzar i ima legitimitet da nosi vaše majice?

BRAĆA BURAZERI: Ranije smo nas dvojica dizajnirali majice, pratili štampu, visili po štamparijama, raznosili ih, prodavali, puštali muziku na promocijama… Danas je u ekipi nas desetoro i i dalje svi radimo po nekoliko poslova. Legitimitet za naše majice ne postoji. Može da ih ima svako koga to dobro “vozi”, koga to čini da se oseća “kao car”. Naravno i da mu se dopada naš dizajn. Ne želimo da imamo bilo kakav elitistički pristup, ali ni da svoj dizajn razblažujemo da bismo ga podredili nekom opštem ukusu. Ranije se zbog kanala prodaje teže dolazilo do njih, ali je i to sada pojednostavljeno, pa izvolite…

Braca Burazeri Wannabe magazine intervju 8 Intervju: Braća Burazeri, modni dizajneri

Wannabe TV

Editors choice