1/3

Kada naiđete na mladog, savremenog i ambicioznog muškarca, onda razgovor teče savršeno. Ovog puta, imali smo priliku da porazgovaramo sa momkom koji pored toga što je student, u svojoj 20. godini može da se pohvali brojnim uspesima koje je postigao kao model. Na teme modelinga, kako kod nas, tako i na svetskoj modnoj sceni, ličnim uspesima, od trenutka kada je sve započelo do danas, te planovima za dalje bavljenje istim poslom, pričali smo sa zanimljivim Denisom Jovanovićem. Ukoliko ste i sami pred odlukom da li da se upustite u neku sličnu “priču”, verujemo da će vam reči ovog mladog momka jako pomoći, pa nemojte propustiti ovaj intervju.

denis jovanovic 1 Intervju: Denis Jovanović, model (VIDEO)

WANNABE MAN: Kao neko ko se modelingom uspešno bavi nekoliko godina, koji savet bi uputio mladom manekenu na početku karijere? 

DENIS JOVANOVIĆ: Smatram da je najvažnije da svaki model bude svoj i da ima lični pečat, jer će ga to u startu izdvojiti i pružiti mu veću šansu za boljim plasmanom. Od samih modela ne zavisi mnogo. Ne možemo se nametnuti da se dopadnemo tržištu koje možda traži drugačiji tip lepote i celokupnog izgleda, ali uvek moramo da težimo tome da sebe predstavimo i u najboljem mogućem izdanju. Ostalo je već pitanje ukusa, a najviše sreće.

denis jovanovic 51 Intervju: Denis Jovanović, model (VIDEO)

Da li možeš da se prisetiš svog prvog kastinga? Kako si se tada osećao i šta ti je u tom trenutku prolazilo kroz glavu?

Moj prvi kasting je bio kada sam imao svega četrnaest godina. Nisam se ništa posebno pripremao, jer nisam znao šta je to i šta se od mene tamo očekuje. Kao neko ko je tada živeo na tri i po sata od Beograda, imao sam dovoljno vremena da u putu shvatim da ne idem da izgubim već da dobijem. Nikad se nisam držao onoga “važno je učestvovati”, već sam uvek išao na pobedu. Tako je bilo i na tom prvom kastingu. Od velikog broja, tada već afirmisanih, mladih modela, za tu reklamu su odabrali mene, tako da sam imao odličan leteći start, i sreću od samog početka.