Ovaj dvadesetpetogodišnji momak iz Beograda, neumorni je sanjar, večiti zaljubljenik u modu i pravi parti manijak. Po struci je diplomirani inženjer menadžmenta u oblasti industrijskog dizajna. Modelingom se bavi tačno sedam godina, a nedavno je pokrenuo i svoj lifestyle blog.

Sa nama, Igor je razgovarao o modi, životu jednog modela i odricanjima, ali i preporučio odevnu kombinaciju sa kojom nema greške, rekao koje muškarce smatra ljudima od stila i objasnio zbog čega je odlučio da pokrene svoj blog.

Igor Jagic Wannabe intervju 1 Intervju: Igor Jagić

WANNABE MAN: Kako si počeo da se baviš manekenstvom, da li te je neko “otkrio” ili si sam shvatio da bi time voleo i mogao da se baviš?

IGOR JAGIĆ: Manekenstvom sam počeo da se bavim pre sedam godina. Iskren da budem nikada nisam ni razmišljao da bi se time bavio. Zaista ni na kraj pameti mi to nije bilo. Ideja se dogodila sasvim slučajno. Budući da nisam sam rešio time da se bavim, bio sam može se reći otkriven. Naime, u teretani, u koju sam išao, sam upoznao sada već dugogodišnju drugaricu, bivšu misicu Bojanu Vujadinović. Ona je tako počela da me nagovara kako bih mogao da počnem sa manekenstvom. Tako da je ona glavni krivac za sve. I hvala joj.

Posao modela sigurno podrazumeva i mnogo odricanja, koji je najteži aspekt tvog posla?

Jao ja nikad nisam bio dobar sagovornik na ovu temu. Ne bih voleo da budem shvacen pogrešno ali ja zaista nikakva odricanja nisam imao. Kod mene ona priča o odricanju od hrane, uredni života sa puno sna, konstantne dijete i slično, nikada nisu funkcioniale. Ne zato sto ja ne želim ili sam neodgovoran, već nikada nisam imao potrebe za tim. Srećom metabolizam i genetika su mi takvi da mogu najnormalnije da živim i moj fizički izgled se ne menja, niti se gojim niti mršavim. A najteži aspekt mog posla bi recimo bio taj da moram ići u teretanu povremeno, koju inače ne podnosim. Dakle mislim da bih se pre bavio kvantnom fizikom i rešavao najsumanutije zadatke, nego dizao tegove.

Igor Jagic Wannabe intervju 7 Intervju: Igor Jagić Igor Jagic Wannabe intervju 8 Intervju: Igor Jagić

Sarađivao si sa najvećim imenima u svetu mode na domaćoj sceni, međutim da li imaš želju da radiš i u inostranstvu?

Da, tačno je da sam radio sa najvećim imenima u svetu mode na domaćoj sceni, i moram reći da sam jako ponosan na to. Rad sa tim ljudima mi je pružio nezaboravna iskustva koja se pamte. Ali, do sada u inostranstvo nisam putovao, izuzimam zemlje Balkana. Sve ponude za inostrana tržišta su mi se događala upravo u periodu studiranja. A moja želja iznad svega je bila da završim fakultet, jer poznavajući sebe, da sam napravio pauzu, ne bih nikada završio studije.

Igor Jagic Wannabe intervju 5 Intervju: Igor Jagić Igor Jagic Wannabe intervju 31 Intervju: Igor Jagić

Letos si napravio i mali “izlet” u dizajnerske vode, reci nam nešto više o saradnji sa brendom “Sisters Code”?

Uh, to je bilo nesto potpuno fenomenalno. Dobio sam ponudu koja nije smela nikako da se odbije. Kontaktirale su me sestre Bojana i Vladana Veljković inace dizajnerski dvojac brenda “Sisters Code” i ponudile mi da budem saradnik kada je u pitanju muška linija. Do tada su kreirale samo za žene, s toga sam dobio posao koji je imao veliku odgovornost, da stvorimo “Sisters and Brothers Code”. Moja ideja je bila da kolekcija bude ready-to-wear, inspirisana uličnom modom dveju gradova, Ciriha i Beograda a da sve bude začinjeno rock stilom koji ja obožavam. Bojana i Vladana su sa oduševljenjem prihvatile ideju i tako smo se bacili u akciju. Revija je održana, i moram priznati da je sve naišlo na vrlo pozitivne kritike.

Igor Jagic Wannabe intervju 111 Intervju: Igor Jagić Igor Jagic Wannabe intervju 12 Intervju: Igor Jagić

Kako izgleda linija koju si kreirao i kome je namenjena?

Linija koju sam kreirao je bila saćinjena od majica, košulja, farmerki i šortseva. Materijali su bili džins i pamuk. Kao sto sam pomenuo kroz sve se vidi taj rock fazon. Ima dosta ručnih radova što se tiče bojenja po tekstilu, zatim dosta metalnih elemenata koji cu kačeni po stvarima. Hteo sam da napravim stvari koje zaista mogu da se nose i tokom dana s jedne strane, i za noćnu varijantu tipa izlazak u neki klub s druge strane. Dakle vrlo prilagodljivo za svaku priliku. A liniju namenjujem svim ljudima koju su svesni sebe, kosmopolitama i naravno trendseterima bez obizira koliko imali godina i kog miljea bili.

Igor Jagic Wannabe intervju 13 Intervju: Igor Jagić Igor Jagic Wannabe intervju 9 Intervju: Igor Jagić

Nedavno si pokrenuo i svoj blog, šta misliš o blogerskoj sceni u Srbiji?

E to je nešto prema čemu je sva moja pažnja usmerena ovih dana. Pokrenuo sam svoj lični lifestyle blog “GlamRock.lifestyle”. To nije blog koji je posvećen samo modi, već ima raznolikog sadržaja tipa noćnih izlazaka, nekih stvari koje čine život, nega o sebi itd. Generalno ja imam jako pozitivno mišljenje o tom trendu blogovanja. I mislim da istih nikada nije dosta, naročito u Srbiji. Mnogo je ljudi, posebno mlađe generacije koje tako lutaju i ne mogu baš da se poronađu. S toga, blogeri mogu da pomognu na neki način, ako ništa drugo da osveste one sa druge strane računara da određene stvari u životu mogu da se urade i na drugačiji način a ne samo onako kako gledaju svakodnevno na televiziji. Šta god to bilo u pitanju. Tako da svakome ko ima šta kvalitetno da ponudi, a da je malo drugačije pritom pitko i pristupačno ljudima, savetujem da pokuša da se bavi blogovanjem.

Igor Jagic Wannabe intervju 14 Intervju: Igor Jagić

Kako se prema tvom mišljenju oblače muškarci u Srbiji i koga bi izdvojio kao čoveka čiji stil treba da bude “primer drugima”?

Sa sigurnošću mogu da kažem da se naši muškarci oblače odlično. Apolutno nije tačno, tj. više ne važi ono pravilo da je muškarce briga za taj segment života. Svedoci smo da muška populacija itetako vodi računa o tom vizuelom izražavanju. Sve više i više se prate svetski trendovi i sve više je onih koji imaju svoj “fazon”, polako nestaje uniformisanost. Dovoljno je samo prošetati ulicama grada i sve je vrlo vidljivo. Ja sam ponosan na to. A po mom mišljenju, modne ikone među muškom populacijom, na čije stilove oblačenja treba definitivno obratiti pažnju su Adam Levine, Tom Ford, David Beckham i Jared Leto.

Kada bi morao da izdvojiš jednu odevnu kombinaciju koja je vanvremenska i uvek će biti u trendu, šta bi to bilo?

Moje omljeno pitanje. Bez pogovora to je sledeća kombinacija, crna kožna rokerska jakna, najobičnija bela majica onako šljampava, farmerke i starke ili bajkerske čizme. To nikada ne umire.

Igor Jagic Wannabe intervju 15 Intervju: Igor Jagić Igor Jagic Wannabe intervju 16 Intervju: Igor Jagić

Nakon završenih Nedelja mode koje si sigurno ispratio, koji novi modni trend ćeš svakako isprobati, a isto bi preporučio i svim ostalim ljudima koji vole modu?

Što se tiče predstojećeg proleća i leta toplo preporučujem da pogledaju letnju kolekciju za Moschino 2015. koja je vrlo šarenolika. Inače leti ja volim da proširim spektar boja poprilično, buduci da sam tokom ostalih godišnjih doba što se tiče boja vrlo škrt, svega tri do četiri mogu da podnesem. Dok je leti priča znatno drugačija. A ako je neko u nedoumici kako se obuci za ovaj takozvani “fall” a nije pogledao revije s početka godine, moja sigurna preporuka je revija Philipp Plein Men Fall/Winter 2014-15.

Fotografije: Dragan Asanov

Lenka Gatić

Comments