Brade su postale viralne, a za to možemo zahvaliti makar jednim delom četvorici šarmantnih i zanimljivih momaka, koji su odlučili da pokažu svima kako to zapravo treba da izgleda i ponaša se “pravo muško”. U eri gde internetom vladaju kojekakve androgene prilike i gde je popularno poništavanje razlike između muškaraca i žena, oni su rešili da pre svega puste brade, a onda i da ih popularizuju. Zbog toga su ovi momci pokrenuli i Facebook stranicu na kojoj svakodnevno objavljuju fotografije zgodnih bradonja, koje žene sa nestrpljenjem dočekaju i udare po koji lajk.

Jahaci bradokalipse wannabe intervju 15 Intervju: Jahači bradokalipse

Porazgovarali smo sa dvojicom Jahača bradokalipse, Milanom Cvijićem i Slobodanom Radićem o tome šta im je brada donela u životu, zašto su rešili da ubede i ostale muškarce da puste bradu, tetovažama i naravno ženama.

WANNABE MAN: Jahači bradokalipse su nastali kao ideja za promovisanje bradonja. Zbog čega su brade toliko važne pa je potrebno da imaju svoj pokret?

Jahači bradokalipse: Ako gledamo kroz istoriju, skoro svi veliki ljudi koji su je pisali su imali bradu, brkove, ili neku kombinaciju to dvoje. Na našim prostorima je taj vid neverbalnog merenja muškosti sa ostalim pripadnicima dlakavijeg pola nakon mnogo vekova nepravedno potisnut od strane komunista negde krajem Drugog svetskog rata. Mi smo trend koji je polako počeo da se vraća u celom svetu još početkom druge decenije ovog veka prihvatili i prilagodili na način na koji je nama bilo najlepše. Zapravo, Jahači su nastali kao interna fora četiri prijatelja a tek vremenom postali nešto više od toga tj “pokret”.

Jahaci bradokalipse wannabe intervju 18 Intervju: Jahači bradokalipse
Comments