Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Moda i nega

Intervju: Srpski modeli o učestvovanju na reviji Dolce & Gabbana

2/3

Koji su vam najjači utisci iz Palerma? Kako i koliko dugo su tekle pripreme za reviju?

DEJAN OBRADOVIĆ: Jedan od najjačih utisaka je sam “show”, mjesto održavanja i sva ta mašinerija uključena da se takav “show” organizuje. Ove godine “show” je organizovan u Monreale katedrali, jednoj od najljepših crkvi građenih u Italiji. Stigli smo u Palermo poslije podne, dok su pripremni radovi bili još u toku. Nevjerovatno je zamisliti tu razliku kad je pozornica bila završena! Trg (piazza) gdje je “show” bio baziran je malo ali prisno mjesto, okruženo lokalnim stanovništvom koje nas je posmatralo sa balkona, tako da se mogao steći utisak da je to otvoreni “show”.

Jedna od stvari u kojima stvarno uživam radeći na “fashion show”-u je da uvijek imam mogućnost da se nađem sa prijateljima koje sam stekao za sve ove godine. Obično se uz kafu podsjetimo starih uspomena kojih ima puno, a u isto vrijeme razmjenimo naša iskustva. Zanimljivo je da je mnogo modela iz zemalja bivše Jugoslavije, što je vrlo pozitivno.

Naše pripreme za samu reviju su u većini bile završene već na kraju Nedelje mode u junu u Milanu. Bio sam učesnik na tom “show”-u, tako da je moje učešće u Palermu bio veliki bonus. Stigli smo na lokaciju dosta ranije, negdje oko 2 poslije podne, bez obzira što je “show” planiran da počne oko 9 uveče. Tim koji je pripremao frizure i šminku je zahtijevao dosta vremena unaprijed, jer je bilo planirano da učestvuje više od stotinjak modela. Čitava atmosfera je bila opuštajuća, tako da nismo bili pod stresom.

dg1 Intervju: Srpski modeli o učestvovanju na reviji Dolce & Gabbana

ZORAN KARAN: Nikada ranije nisam posetio Siciliju i to mi je bila jedna od želja. Imali smo samo 24h da budemo tamo ali sam bio oduševljen utiscima i za tako kratko vreme. Revija je bila u subotu uveče, mi smo stigli u subotu rano ujutru i celog dana su trajale pripreme.

PETAR RAŠIĆ: Organizacija je najveći utisak. Način na koji smo dočekani, od toga kako su se ophodili prema nama, do poklona koji je čekao svakoga od nas u sobi, lep gest… Sama revija je bila svakako utisak za sebe. Teško se može opisati! Na kraju nas je pola Palerma sačekalo da se slika sa nama i zabeleži taj trenutak. Celokupni utisak tog iskustva je fenomenalan!

Pripreme za reviju nisu trajale dugo. Svega pola sata. Fiting i taj deo posla je odrađen u Milanu, a pripreme u Palermu su bile kratke. Objašnjeno nam je gde i kako treba da prošetamo i stanemo i to je to.

dg2 Intervju: Srpski modeli o učestvovanju na reviji Dolce & Gabbana

Koje su prve misli sa kojim ste se susreli kada ste saznali da ćete učestvovati na reviji visoke mode za Dolce & Gabbana u Palermu?

ALEKSA GAVRILOVIĆ: Kada sam saznao da ću učestvovati pre svega sam osetio veliku radost i sreću jer biti na takvoj reviji nije mala stvar i iskustvo šetati na toj pisti je nešto što se ne može opisati.

Šta ovakav angažman znači za vaše karijere?

ALEKSA GAVRILOVIĆ: Ovakvi angažmani znače dosta jer biti odabran od ovako velikog brenda ne može, a da se ne primeti od inostranih agencija i potencijalnih drugih velikih brendova.

dg3 Intervju: Srpski modeli o učestvovanju na reviji Dolce & Gabbana

Koliko se razlikuje cela organizacija revija u odnosu na neke domaće koje ste radili?

ALEKSA GAVRILOVIĆ: Organizacija je naravno na visokom nivou ali moram priznati da u odnosu na domaće revije ovde konstantno paze na vašu frizuru, šminku i naravno na odeću koju nosite. Pažnja koja se posvećuje modelima za D&G je za divljenje.

Wannabe TV

Editors choice