Modni dizajner Vasilije Kovač poznat je po svojim unikatnim, ručno rađenim modnim komadima za koje veruje da odgovaraju modnim sladokuscima i ljudima sa istančanim ukusom. Prilikom dizajniranja, uvek se trudi da njegova kolekcija u sebi sadrži duh individualizma jer je svestan toga da odeća čini čoveka, ali da važi i obrnuto. Ovaj dizajner je veliki ljubitelj brenda New Balance, a svoje oduševljenje novom kolekcijom handmade patika podelio je i sa nama.

WANNABE MAN: Poznato je da ste da ste veliki obožavalac New Balance patika. Šta je ono što po Vašem mišljenju ovaj brend izdvaja u poređenju sa drugim brendovima?

VASILIJE KOVAČEV: Veliki sam obožavalac New Balance brenda, koji u sebi nosi jedan poseban spoj mode, sporta, funkcionalnosti i estetike. Modeli su definitivno namenjeni što modno, što sportsko osvešćenim ljudima.

Kao modni dizajner i neko ko puno pažnje poklanja kvalitetnoj, handmadeizradi, na šta Vi najviše obraćate pažnju kada pravite svoju kolekciju?

Kao modni dizajner trudim se da moji modeli nose duh individualizma, duh da koliko odeća može da čini čoveka, toliko čovek mora imati i duha i petlje da je ponese. Svakako je handmade izrada nešto što daje poseban “zvuk” celoj mojoj modnoj priči.

Vasilije Kovacev 03 Intervju: Vasilije Kovačev, modni dizajner
Comments