Iako deluju kao nevažan detalj, čarape mogu da pokvare “autfit“, ako se ne izaberu prikladne. Sećate se perioda kada su najveći predmet podsmeha bili muškarci koji su nosili bele čarape sa crnim cipelama? Jedino ih je pokojni Majkl Džekson nosio kao deo scenskog kostima i to je bilo ok!

Važno je da čarape ne budu upadljivi detalj, da “štrče” iz odevne kombinacije. Prilikom izbora treba da se vodi računa o boji obuće i pantalona, kao i o materijalu od kojeg su čarape izrađene. One svilenkaste su samo za elegantna večernja odela, dok pamučne ili, u poslednje vreme popularne, dezenirane čarape se mogu nositi u više prilika.

Verovatno ne treba napominjati da sportske čarape, bilo koje boje, ostavite isključivo za patike i odlazak u terentanu, na trčanje, tenis…

Pantherella

Ovaj brend pravi čarape od 1937. godine. Oni su od uvek bili sinonim za vrhunski kvalitet, a njihove čarape omiljene mnogim ikonama stila. Naročito su popularne one koje su napravljene od najfinijeg kašmira, tako da su tople, a istovremeno mekane.

panterela1 Izbor čarapa kao važan deo oblačenja

Peper Harow

Čarape ovog brenda mogu da nose samo oni koji su dovoljno hrabri i spremni da eksperimentišu u odevanju. Izrađene su od najfinijeg pamuka, sa ručnom završnom obradom, ali su vrlo ekscentričnih dezena. Jedna od njihovih prednosti je to što se par luksuznih čarapa, može kupiti po vrlo pristuačnim cenama.

peper1 Izbor čarapa kao važan deo oblačenja

Paul Smith

Dizajn čarapa ovog brenda bi se mogao okarakterisati kao “klasika sa preokretima”. Izrađene od vrhunskog pamuka, vune i kašmira one prate trendove, a istovremeno izražavaju britanski luksuz.

pol smit1 Izbor čarapa kao važan deo oblačenja

Olivera Denčić

Comments